Jonathan Zandbergen 150ste SVH Meesterkok in Nederland
27 september 2020 

Jonathan Zandbergen 150ste SVH Meesterkok in Nederland

Afgelopen zaterdag is topchef Jonathan Zandbergen geïnaugureerd als de 150ste SVH Meesterkok in Nederland.

In maart was Jonathan Zandbergen, executive chef van Restaurant Merlet* in Schoorl al geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Nu, na zijn inauguratie mag hij de titel SVH Meesterkok als 150ste chef officieel voeren.  

Prestatie op Meesterlijk niveau 
SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Vinkeles*), Jarno Eggen (De Groene Lantaarn**) en secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de SVH Meesterproef af in restaurant Merlet* in Schoorl.


Mooie woorden tijdens zijn inauguratie van zijn coach en begeleider tweesterrenchef Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**) die Jonathan ervan overtuigde vijf jaar geleden naar Merlet te gaan:

‘Hier staat een nieuwe generatie chef die ik plaats in het rijtje van Joris Bijdendijk, Dennis Huwae, Syrco Bakker, Thijs Meliefste enzovoort. Jonathan is een chef met een missie en een duidelijk eigen signatuur. Hij weet als geen ander op de juiste manier onze ambacht te vertalen naar de media. Hij is een echte ambassadeur die in zowel binnen- als buitenland weet hoe hij ons land moet vertegenwoordigen. Daarnaast draagt hij zorg voor de nieuw generatie koks.’ 

De wereld is zijn kruidenrek
Jonathan heeft een voorliefde voor het Nederlandse product. Hij combineert het liefst regionaal producten met internationale smaken. Uiteraard met respect voor de klassieke Franse keuken maar waar hij zijn eigen moderne signatuur aan geeft. Hij wil spreken met smaken, de wereld is zijn kruidenrek.

Jonathan: ‘Ik vind het een eer om de titel SVH Meesterkok te mogen voeren. Het is de hoogste graad je kunt behalen in ons vakgebied is. Van daaruit wil ik een voorbeeld zijn voor de komende generatie talentvolle koks. Ik werk zelf al heel lang met leerlingen en heb zo kunnen ervaren wat echt belangrijk is in een werkgever en werknemersrelatie. Zonder mijn team ben ik nergens’

 


Meer weten over de weg naar de titel SVH Meesterkok?
Lees hier alles over in de nieuwste STRRN.


Abonneren

Reactie plaatsen