Juli 2023: 3 nieuwe restaurants in de MICHELIN Gids Nederland
26 juli 2023 

Juli 2023: 3 nieuwe restaurants in de MICHELIN Gids Nederland

Ontdek de 3 nieuwe restaurants die de Michelin inspecteurs in Nederland hebben geselecteerd voor deze maand.

De inspecteurs van de Michelingids zijn het hele jaar door op pad om naar de beste restaurants te speuren. Wat zou het zonde zijn om hun nieuwste ontdekkingen geheim te houden! Daarom hebben ze beslist hun nieuwste vondsten met u te delen. Worden dan ook Michelinsterren, groene MICHELIN sterren en Bib Gourmand restaurants bekendgemaakt? Dat zou best kunnen! Al zal u de nieuwe onderscheidingen pas tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie ontdekken. Tot dan geven we u elke maand afspraak om de restaurants te ontdekken die aan onze selectie worden toegevoegd.

De nieuwe inschrijvingen zullen worden vermeld op de website van de Michelingids Nederland, net als op onze mobiele applicaties (beschikbaar op iOS en op Android). U herkent ze in een oogopslag dankzij het ‘Nieuw’ symbool.
De Mark ©Studio Unfolded

De Mark - Amsterdam

Parkeer uw auto buiten Durgerdam, omarm de charme van dit dijkdorpje tijdens de wandeling naar De Mark en bewonder op het terras hoe bijzonder het uitzicht is over het water. Wat een ervaring! Binnen verleiden de natuurlijke tinten en het karakter van dit pand. Het is gezellig tafelen bij De Mark. Op het bord draait alles rond 3 hoofdingrediënten die worden verenigd door het houtvuur. Denk aan texturen van ui – van fris en krokant tot zoet en gegrild – die worden gepimpt met roomijs van Zaanse mosterd. Ervaren chefs garanderen hier een frisse kijk op natuurlijke smaken. Aarzel niet om de ruime wijnkaart te ontdekken, boven wachten enkele luxekamers.

Het Sluishuys ©Marith Veldhuizen

Het Sluishuys - Nijkerk

Met de hand gesneden steak tartaar opgewerkt met een fijn zuurtje, ui, kappertjes en gestolde eidooier; kraakverse tarbot die meunière is gebakken met een beurre blanc die volgens de regels van de kunst is bereid en wordt versterkt door ravioli met een rijkelijke vulling van ossenstaart: dit zijn het soort klassieke lekkernijen waar Erik Hendriksen bekend voor staat. In dit warm ingerichte restaurant, lieflijk gelegen aan een oude sluis en vlak bij een haventje, krijgen herkenbare smaken de finesse die ze verdienen. Dit is dus een uitgelezen plek als u hunkert naar klassiek gebakken eendenlever met appeltjes, al bedient chef Hendriksen ook vegetariërs op hun wenken met een aangepast menu.


Odille - Sint-Oedenrode

Bij Odille draait alles rond de open zwarte keuken. Rondom vallen de sereniteit en elegante luxe op, met kunst van Daisy Boman als rustpunten. Gastvrouw Lotte Bloem en chef Casimir Evens vertellen hier hun verhaal. Ze zetten de tijd even stil met Brabantse generositeit en wereldse finesse. Een moderne interpretatie van escargots met look, à la minute gebakken tarbot met zuiderse schwung: deze chef is creatief en goochelt deskundig met sterke smaken. Het menu wordt omschreven door kwaliteitsingrediënten op te noemen, wat op het bord voor de nodige verrassing zorgt. Wie liever à la carte bestelt, krijgt eveneens een mooi aanbod voorgeschoteld. De welgekozen wijnen zijn de ideale sparringpartners voor al dat lekkers.

- Geschreven door Le Guide MICHELIN
- Hoofdfoto ©Odille

STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland.


Reactie plaatsen