Lancering Michelinsterren Nederland 2022 met twee maanden uitgesteld.
14 februari 2022 

Lancering Michelinsterren Nederland 2022 met twee maanden uitgesteld.

De bekendmaking van de Nederlandse MICHELIN sterren wordt twee maanden uitgesteld naar 30 mei. Plaats van afspraak blijft het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Omwille van de huidige gezondheidscrisis heeft Michelin besloten de Michelin Star Revelation 2022 voor Nederland, die oorspronkelijk gepland was op 28 maart, uit te stellen naar de maand mei.

Het organiseren van fysieke bijeenkomsten blijft momenteel beperkt. Door de Michelin Star Revelation Nederland 2022 met twee maanden uit te stellen, wil de MICHELIN Gids alles in het werk stellen om de sector opnieuw samen te brengen om zijn nieuwe jaargang te vieren.

"Hoewel de afgelopen maanden bijzonder uitdagend zijn geweest voor de restaurantsector, zijn de Nederlandse chefs blijven doorgaan met het aanbieden van gastronomische belevingen van een zeer hoog niveau, die bij onze inspecteurs goed in de smaak vielen. Wij willen dat deze toewijding, dit talent en dit streven naar uitmuntendheid centraal staan bij de bekendmaking van onze volgende selectie; een huldiging waarbij wij meer dan ooit de restauranthouders willen betrekken die de Nederlandse culinaire scene levendig houden.” aldus Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de MICHELIN Gids.

In afwachting van de Michelin Star Revelation Nederland 2022, nodigt de MICHELIN Gids alle foodies uit om onze website guide.michelin.com regelmatig te raadplegen. Sinds het najaar van 2021 onthullen onze inspecteurs iedere maand drie restaurants die deel uitmaken van de selectie van de Nederlandse gids.                        

Tot slot, zal de editie 2022 van de MICHELIN Gids Nederland uitsluitend online beschikbaar zijn, zodat fijnproevers over de meest recente en actuele aanbevelingen beschikken. De selectie kan zowel op de website guide.michelin.com/nl/nl geraadpleegd worden als op de nieuwe app van de MICHELIN Gids die gratis te downloaden is op iOs en Android.

Lees nu STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland.


STRRN Magazine


Reactie plaatsen