Lemongrass maakt zich klaar voor de toekomst
12 februari 2025 

Lemongrass maakt zich klaar voor de toekomst

Na bijna 30 jaar is het tijd voor vernieuwing. Restaurant Lemongrass, al sinds 1996 een begrip aan de Scheveningse Haven, ondergaat in maart een ware metamorfose. Het restaurant krijgt een warme en klassieke uitstraling met een industriële touch. Uiteraard blijven de kwaliteit en gastvrijheid, waar Lemongrass om bekend staat, behouden.

Lemongrass staat al jaren synoniem voor een uitzonderlijke wijnbeleving.
In 2007 is Lemongrass uitgeroepen tot het beste wijnrestaurant van Nederland. De afgelopen jaren hebben wij met passie gewerkt aan het verder verfijnen en uitbreiden van onze wijncollectie, met als doel onze gasten een nog rijkere smaakbeleving te kunnen bieden. Nu is het moment aangebroken om onze gasten mee te nemen op een reis door onze wijnkelders, waar bijzondere wijnen wachten om ontdekt te worden.

Wijn- en Visbeleving op Zijn Best
Onze passie voor wijn blijft alleen maar groeien. Wij hebben een unieke collectie voor u samengesteld waaronder velen met een dikke Parker score. Onze wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd voor wie op zoek is naar verfijning en kwaliteit. Daarnaast breiden wij onze kaart uit met een selectie natuurwijnen, zodat liefhebbers van pure en eerlijke wijnen nog meer te ontdekken hebben. Wij proberen op onze kaarten zoveel mogelijk Noordzeevis terug te laten komen – vis van dichtbij, eerlijk gevangen en altijd kakelvers.

Duurzaamheid met een realistische aanpak
Bij Lemongrass vinden we duurzaamheid belangrijk en zetten wij grote stappen richting een groenere toekomst. Toch zoeken wij altijd naar de juiste balans tussen duurzaamheid en een hoge kwaliteit en smaakbeleving. Dit zijn onze gasten immers van ons gewend. Duurzaamheid manifesteert zich niet enkel in onze energievoorziening, maar ook in de verfijnde ambiance van ons vernieuwde restaurant. Hier smelten stijl, comfort en milieubewustzijn samen tot een eigentijdse en verantwoorde beleving. Lemongrass zet de stap naar een duurzame toekomst en draait voortaan volledig op groene energie van Eneco. Ons keukenteam kookt al volledig op inductie, en met deze overstap naar groene stroom versterken we onze duurzame koers.

Dat is nog niet alles – sinds 2024 rijden we bij de Vigo family nagenoeg volledig elektrisch. Onze leveranciers zijn hier ook druk mee bezig. Wij zijn hiermee zo goed als klaar voor de zero-emissiedoelstellingen van de gemeente Den Haag. Wij zien genoeg kansen binnen Den Haag en Scheveningen om ons bedrijf door te laten groeien, ambities genoeg.

Sneak peek: Het nieuwe Lemongrass
Nieuwsgierig? We geven je alvast een kleine blik op onze nieuwe look. Het vernieuwde interieur combineert duurzame materialen met een warme, gastvrije sfeer. Stel je een eigentijdse ambiance voor waarin luxe en comfort samenkomen voor de ultieme beleving. Binnenkort onthullen wij met trots het vernieuwde Lemongrass!

“Deze metamorfose is een nieuwe mijlpaal voor Lemongrass." We blijven trouw aan onze passie voor gastvrijheid en topkwaliteit, maar brengen de sfeer en beleving naar een hoger niveau. "We kunnen niet wachten om je straks in onze vernieuwde setting te verwelkomen."
"We zijn trots op de wijnen die we hebben geselecteerd – een collectie met uiterst unieke wijnen, zelden te vinden op een wijnkaart in Nederland. Hiermee gaan we iedere wijnliefhebber verrassen."
– Joost Jonkman, mede-eigenaar Lemongrass

Lemongrass is in maart tijdelijk dicht. 
De exacte heropeningsdatum en exclusieve sneak peeks delen wij tijdens de verbouwing.

Blijf genieten van Lemongrass, ook tijdens de metamorfose
Sinds 2023 maakt Lemongrass deel uit van de Vigo Family, een groep van restaurants waar beleving en kwaliteit vooropstaan. Met deze make-over tillen we alles naar een hoger niveau, terwijl wij trouw blijven aan onze roots. Kun je ons niet missen? Geen zorgen! Ons keukenteam en de bediening blijven actief. We hebben exclusieve tafels geregeld bij Areia, onze buren van de Vigo Family, zodat je in maart gewoon kunt blijven genieten van onze signature gerechten en wijnen. En ons terras? Dat blijft de hele maand gewoon open. Een uitgelezen kans om in alle rust te genieten van een voortreffelijk glas wijn, terwijl je een glimp opvangt van de metamorfose van Lemongrass.

STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.

Reactie plaatsen