Geheel onverwacht is de bekende chef-kok Toine Hermsen vorige week donderdag op 70-jarige leeftijd overleden.
Toine Hermsen was een van de eerste Nederlandse chefs die bekroond werd met twee Michelinsterren. Eerst bij restaurant Prinses Juliana in Valkenburg en later met zijn eigen zaak Toine Hermsen in Maastricht.
Hermsen stond bekend om zijn klassieke Franse keuken en was een meester op het gebied van het maken van sauzen. Vele talenten heeft hij opgeleid en hij was leermeester van onder meer Hans van Wolde (Brut172**), Erik van Loo (Parkheuvel**), Margo Reuten (Da Vinci*) en vele andere chefs.
Lifetime Achievement Award
In december 2019 werd Hermsen door Gault&Millau geëerd met een ‘Lifetime Achievement Award’. In 2020 opende hij nog een klein huiskamerrestaurant, waar hij op zondag voor een select gezelschap kookte. Vorig jaar kwam er voor hem hier een einde aan omdat het fysiek niet meer vol te houden was.
Foto door soultga op Freeimages.com