Nieuw interieur voor sterrenrestaurant Wolfslaar* Breda
13 oktober 2023 

Nieuw interieur voor sterrenrestaurant Wolfslaar* Breda

Het met een Michelinster bekroonde restaurant Wolfslaar heeft sinds vorig jaar een nieuwe eigenaar en is weer opnieuw op de kaart gezet.

Niet alleen heeft interieurarchitect Erik Koijen een prachtig ingetogen ontwerp gemaakt dat als een warm bad aanvoelt. Maar de wijnkaart is uitgebreid, het restaurant heeft voor de 19e keer op rij een Michelinster ontvangen en de medewerkers worden op social media veel geprezen om hun vakkennis en informele benadering

Nieuw interieur
In september 2022 is restaurant Wolfslaar overgenomen door een vaste gast en trouwe ambassadeur van het restaurant. Met deze overname kwam er ruimte voor nieuwe, positieve ontwikkelingen. Interieurarchitect Erik Koijen werd gevraagd voor het nieuwe interieur. Erik Koijen: “Toen de vraag kwam om mee te denken over het interieur kwam er bij mij als interieurarchitect al snel een groot enthousiasme naar boven. Het interieur is namelijk een wezenlijk onderdeel van de totaalbeleving. Veel aspecten waren al van zeer hoge kwaliteit, met als stip op één de keuken. Daarnaast spelen de omgeving en het prachtige oude landgoed vanzelfsprekend ook een grote rol. Het interieur moet daarin niet de hoofdrol willen overnemen. Daarom heb ik gekozen om het ingetogen van opzet te houden, maar wel met een passende kwaliteit.

Er zijn mooie, luxe materialen gebruikt zoals notenhout en marmer, die ik zelf in Italië heb geselecteerd. De sfeer is warm, eigentijds maar linkt ook zeker aan het verleden. Ook binnen mag je het landgoed waar je te gast bent, ervaren. Het interieur draait uiteraard niet alleen om sfeer en uitstraling, maar ondersteunt ook de brigade volledig in hun werkzaamheden om de gasten absolute gastvrijheid te laten beleven. Uiteindelijk komen zo alle facetten samen om ultiem te genieten van een culinaire middag of avond in een omgeving die de juiste entourage vormt en aanvoelt als een warm bad.”



Michelinster 
Het culinaire team staat al sinds 2000 onder de bezielende leiding van SVH Meesterkok Maarten Camps. Zijn liefde voor het vak komt nog steeds tot uiting in elk gerecht dat zijn keuken verlaat. Puur, oogstrelend en smaakvol. Voor zijn gerechten gebruikt hij voornamelijk lokale ingrediënten. Maarten kookt met de seizoenen mee en trekt er met het team op uit om kruiden, bloemetjes en paddenstoelen te plukken op het landgoed. Niet voor niets ontving hij daarom voor de 19e keer op rij een Michelinster. Bijzondere wijncollectie De wijnkaart is door sommelier Rick van den Broek de afgelopen tijd flink uitgebreid. Nieuwe ontdekkingen, maar ook de grote klassiekers ontbreken niet. De nieuwe eigenaar is zelf een groot wijnliefhebber en zijn fantastische wijnen mogen ook in het restaurant gebruikt worden. De collectie waaruit onze gasten kunnen putten is daardoor uniek in de regio. De wijnkaart wordt nu ook liefdevol ‘de wijnbijbel’ genoemd.


Lovende reacties
Sinds de restyling van het restaurant zijn de ervaringen van gasten louter positief. Naast de pure gerechten van Maarten Camps en de uitgebreide en verfijnde wijnkaart wordt in het bijzonder het personeel geroemd. Gastvrij, informeel, niet stijf, veel vakkennis en gezellig: “Er wordt gelachen en genoten bij het vernieuwde restaurant Wolfslaar.”


Voor meer informatie & reserveren: restaurant Wolfslaar 


STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.




Reactie plaatsen