Nieuw Michelin driesterrenrestaurant voor België.
23 mei 2022 

Nieuw Michelin driesterrenrestaurant voor België.

Michelin heeft vandaag de selectie 2022 van de MICHELIN Gids België en Luxemburg voorgesteld in het Koninklijk Theater in Bergen. 

Met een totaal van 841 restaurants, waaronder 141 sterrenrestaurants en 147 Bib Gourmand restaurants, valt deze nieuwste editie op door het indrukwekkende aantal nieuwe onderscheidingen. Bovendien toont deze 2022-editie de uitmuntendheid aan van de getalenteerde chefs. 


“Ons team van inspecteurs was vooral onder de indruk van de inzet en creativiteit van de chefs in België en Luxemburg, ondanks de bijzonder moeilijke omstandigheden in 2021. Alle nieuwigheden die we in deze editie verwelkomen, met opnieuw een nieuw restaurant met drie Michelinsterren, illustreren de culinaire buzz en ondernemingszin die de culinaire scène aanwakkeren. De persoonlijkheid van de gastronomische concepten, de zorg die wordt besteed aan het onthaal van de klanten en de wil om een duurzamere vorm van gastronomie toe te passen, zijn opmerkelijke tendensen die van België en Luxemburg Europese topbestemmingen voor fijnproevers maken", aldus Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de MICHELIN Gidsen. 


Boury behaalt de hoogste onderscheiding 

Nadat hij vier jaar lang twee Michelinsterren had, hijst Tim Boury zich definitief bij de mondiale culinaire top. Hij is een toonvoorbeeld van eigentijdse gastronomie. In zijn bakstenen villa in Roeselare brengt chef Boury minutieuze creaties en bundelt hij klassieke diepgang en creatieve schwung in het bord. Hij is een meester in het sublimeren van luxeproducten. Of dat nu met een complex samenspel van smaken en texturen gebeurt of straightforward met een verbluffende saus: elk gerecht benadert de perfectie. Een bezoek aan Boury is een feest voor fijnproevers, die ook niet ongevoelig zullen zijn voor de gezellige sfeer en de attente service van gastvrouw Inge. België telt vandaag opnieuw drie restaurants met drie Michelinsterren. Ook Peter Goossens van Hof van Cleve (Kruishoutem) en Viki Geunes van Zilte (Antwerpen) bezorgen hun gasten elke dag opnieuw een emotionele ervaring. Deze meesters in hun vak, ambachtsmannen pur sang, zijn voorbeelden voor elke chef. 


Drie nieuwe restaurants worden met twee Michelinsterren onderscheiden. 

De MICHELIN Gids België en Luxemburg 2022 verwelkomt eveneens drie nieuwe restaurants met twee Michelinsterren. Het is deels een weerzien met oude bekenden. Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens brachten hun Hertog Jan opnieuw tot leven in luxehotel Botanic Sanctuary (Antwerpen). De creatieve ziel van chef De Mangeleer, minutieus en uitermate bewerkt, focust vandaag nog meer op Aziatische diepgang. Yves Mattagne heeft het volledig gerestylde La Villa Lorraine (Brussel) dan weer naar zijn hand gezet. Met respect voor de klassieke smaken waarvoor dit legendarische huis bekendstaat, maar ook met zijn kenmerkende finesse en inventieve subtiliteit. Net als deze twee toppers is ook Thijs Vervloet van Colette – De Vijvers (Averbode) een liefhebber van de mooiste producten die te vinden zijn. Zijn haarfijne techniek en de manier waarop hij zich klassieke recepten toe-eigent, laten niemand onberoerd. In de betoverende omgeving van natuurpark De Merode, te midden van de vijvers, biedt dit etablissement een onvergetelijk gastronomisch intermezzo. 


16 nieuwe restaurants worden voor het eerst bekroond met een Michelinster.

Het palmares van onze selectie 2022 wordt nog indrukwekkender: maar liefst 16 restaurants krijgen een Michelinster. Antwerpen is opnieuw zeer goed vertegenwoordigd. Of het nu de originele aanpak van Aziatische smaken is bij DIM Dining, de contemporaine klasse van Fine Fleur of de klassieke generositeit van Nebo: de stad Antwerpen blijft de place to be voor fijnproevers. Ook creatieve duizendpoot Martijn Defauw van Rebelle (Marke) wordt beloond met een ster, net als de fijne originaliteit van Alex Verhoeven (Hert in Turnhout) en de persoonlijkheid waarmee Ken Verschueren van Tinèlle (Mechelen) herkenbare smaken aanpakt. Ruben Christiaens van Vintage (Kontich) verbaast dan weer met zijn samenspel van Aziatische smaakmakers en Nordic invloeden.

Samenvatting van deze bijzondere uitreiking:

- 3 restaurants met drie Michelinsterren (1 nieuw)

- 23 restaurants met twee Michelinsterren (3 nieuwe)

- 115 restaurants met een Michelinster (16 nieuwe)

- 11 restaurants met een Groene Michelinster(1 nieuw)

- 147 Bib Gourmand restaurants (24 nieuwe) 

De 2022-selectie van de MICHELIN Gids België en Luxemburg wordt exclusief gepubliceerd op de website https://guide.michelin.com/be/nl/articles en op de nieuwe gratis MICHELIN Gids applicatie beschikbaar op iOS: Restaurant Fred rotterdam

Check onze abonnementen en uniek welkomstcadeau!
Reactie plaatsen