Programma Euro-Toques Nederland tijdens BBB – Folie Culinaire Maastricht.
29 september 2023 

Programma Euro-Toques Nederland tijdens BBB – Folie Culinaire Maastricht.

Het is bijna zover. Van 9 t/m 11 oktober zal Euro-Toques Nederland de traditie weer oppakken en aanwezig zijn tijdens de BBB – Folie Culinaire in MECC Maastricht. Drie dagen culinaire extravaganza met inspirerende keukens en productpresentaties voor en door (inter)nationale sterrenchefs.

Een bezoek aan Folie Culinaire biedt een compleet overzicht van nieuwe bijzondere ingrediënten, exclusieve wijnen en champagnes. Folie Culinaire biedt alle laatste trends in het topsegment van (non)food, wijn en andere producten en diensten.

Over de Folie Culinaire en BBB Maastricht
Folie Culinaire/BBB Maastricht is the place to be voor horecaprofessionals uit Zuidoost-Nederland en Nederlandstalig België. BBB Maastricht is een vakbeurs van topkwaliteit die volop mogelijkheden biedt voor netwerken en gezelligheid, maar ook een bomvol programma met proeverijen, culinaire battles, masterclasses en meer. Een niet te missen evenement voor horecaleveranciers, ondernemers en professionals.

De missie van BBB Maastricht
BBB Maastricht levert een belangrijke bijdrage aan het succes van de Nederlandse en Belgische horeca en onderscheidt zich door het intieme karakter, de zorgvuldig ingerichte beursvloer en het hoogwaardige programma dat zich richt op :
- Kennis delen van de branche
- Inspireren met nieuwe producten en ontwikkelingen
- Tips voor succesvol hotel ondernemen
- Het leggen van waardevolle nieuwe contacten
- Bestaande relaties onderhouden
- De twee landen op culinair gebied dichter bij elkaar brengen

Programma Euro-Toques Nederland tijdens de BBB – Folie Culinaire.
Op de vloer van de Folie Culinaire, recht tegenover het Kooktheater van Culinaire Saisonnier, is een groot aantal van de Euro-Toques Nederland Partners aanwezig met een eigen stand in het Partner Paviljoen. Zij laten u kennis maken met hun Euro-Toques waardige producten. Ook zal Euro-Toques Nederland zelf aanwezig zijn met een stand om je van alle informatie te voorzien m.b.t. onze visie, kernwaarden en onze boodschap die actueler dan ooit is. Vanzelfsprekend onder het genot van een hapje en een drankje, gesponsord door onze partners.

Maandag 9 oktober start de beurs om 11.00 uur. Van 14.00 - 17.00 uur zal de eerste “Bronckhorster Beer & Food Battle” gestreden worden in de Battle Area BBB Maastricht. Deze wedstrijd is in het leven geroepen omdat in de restaurants steeds vaker gevraagd wordt naar alternatieven voor wijn. Zo is gebleken dat door de komst van de vele speciaal bieren in Nederland mooie bier – spijs combinaties geserveerd worden waarbij de gast verrast wordt met nieuwe smaakbelevingen. Aansluitend zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Dinsdag 10 oktober start de beurs om 11.00 uur. Euro-Toques Nederland zal haar collega’s uit België ontvangen  De Belgische Euro-Toques leden worden ontvangen in de VIP lounge van de Folie Culinaire met een walking breakfast aangeboden door VHC BV, Exclusive Business Partner Van Euro-Toques. Hierna volgt een rondleiding over de beurs door floormanager Dennie Jansen, waarna allen vrij zijn hun weg te gaan. Om 15.00 uur zal in de Euro-Toques Nederland VIP Lounge bij de Folie Culinaire het gesprek voortgezet worden onder het genot van een glas wijn, met dank aan onze partner Anfors Imperial Wijnimport, en enkele Euro-Toques-waardige bites.”

Woensdag 11 oktober zal de dag vanaf 10.00 uur in het teken staan van de Euro-Toques Nederland clubdag. Restaurants, chefs, maîtres en brigade aangesloten bij Euro-Toques Nederland worden ontvangen met een walking breakfast aangeboden door VHC BV en Partners Euro-Toques. Vervolgens worden zij door floormanager Dennie Jansen rondgeleid over de BBB en Folie Culinaire om daarna hun eigen weg te gaan. Vanaf 11.00 uur start de “ETN PALUX Innovation Award 2023” voor de jonge talentvolle chefs van Euro-Toques. De wedstrijd is in het leven geroepen om de jonge veelbelovende talenten binnen Euro-Toques Nederland een podium te geven. Zij zijn immers de chefs van de toekomst. Deze chefs zullen een signature gerecht presenteren van Euro-Toques waardige producten voor een vakjury. Deze producten voldoen aan de kernwaarden van ETN: (h)eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. Om 15.00 uur zal de winnaar bekendgemaakt worden door de heer Torsten Hehner, vice-president PALUX Duitsland. Ook deze wedstrijd zal nog volop gecommuniceerd worden.

Volgens de traditie zal de beurs afgesloten worden met een Bier & Bitterballen Party.

STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.

Bekijk hier de inhoud!

Reactie plaatsen