Record aantal deelnemers voorronde Hanos Gouden Koksmuts 2024
25 juli 2023 

Record aantal deelnemers voorronde Hanos Gouden Koksmuts 2024

De voorronde van deze wedstrijd zal worden gehouden op dinsdag 19 september tijdens Gastvrij Rotterdam, kent een recordaantal deelnemers. 13 Teams van hoogstaande restaurants, zullen het in de voorronde tegen elkaar opnemen voor een plek in de finale.

Deze zal plaatsvinden op maandag 8 januari 2024 tijdens de HORECAVA. In de finale is er slechts plek voor 6 teams dus er zal een flinke strijd geleverd gaan worden. Tijdens de voorronde zullen de deelnemers gedurende de dag verdeeld zijn over 3 groepen. Iedere groep krijgt 2 uur voor het bereiden van de amuse, die 100% plantaardig moet zijn, en voor het bereiden van het hoofdgerecht waarbij kalfsvlees van de VanDrie Groep en verplicht element is. Naast het winnen van een ticket voor de finale worden er ook nog prijzen uitgereikt voor de meest creatieve, smakelijke amuse en voor het beste hoofdgerecht.

Leeftijd deelnemers
Dit jaar heeft het Gastronomisch Gilde besloten de maximale leeftijd iets te verhogen naar 35 jaar voor de chef en 28 jaar voor de commis. Dit naar aanleiding van het feit dat een groot aantal chefs teruggekoppeld hadden naar het Gastronomisch Gilde dat zij graag nog een keer mee zouden willen doen aan de HANOS Gouden Koksmuts. Het bestuur is erg blij dat er zoveel enthousiasme is om mee te doen aan de HANOS Gouden Koksmuts.

“Wij zijn erg verheugd om te zien dat zoveel chefs zich hebben aangemeld voor de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts. Dit zorgt voor een spannende voorronde en daar kijken we ontzettend naar uit” aldus Waldrik Kremer, bestuurslid wedstrijden van het Gastronomisch Gilde.

Hoofdsponsor HANOS Nederland is verheugd met het grote aantal deelnemers. “Het is goed om te zien dat zoveel chefs zich weer inschrijven voor de wedstrijden. Het meedoen aan de HANOS Gouden Koksmuts is een onvergetelijke ervaring voor alle deelnemers die je de rest van je leven meeneemt” aldus Loek Beemster, Commercieel Manager en SVH Meesterkok.

Deelnemers
De teams bestaan uit een chef en een commis. De deelnemende chefs zijn:

Restaurant Karels - Paskal Karels
Restaurant The Church - Yazen Awwad
Restaurant Merlet* - Thijs Stekelenburg
Restaurant Maeve* - Tommy Janssen
Restaurant Alma* - Danique Denkers
Restaurant Elea - Afroditi Lamprianidou
Cuisine D’amis- Sven Faassen
Restaurant ‘t Amsterdammertje* - Marco van der Wijngaard
Restaurant aan de Poel** - Tolunay Yuksel
Landgoed het Roode Koper - Nina Graver
Restaurant Casa Egitto - Walid Gabara
Restaurant Den Berg - Sidi Ben
Wijnand Bunk - Wijnand Bunk

Sponsors
Deze wedstrijd zou niet mogelijk zijn zonder de sponsors die het Gastronomisch Gilde en de wedstrijden een warm hart toedragen.
· HANOS Nederland
· Chaud Devant
· We’re Smart World
· VanDrie Groep
· Rational
· Mocca d’Or
· Winterhalter
· Gastvrij Rotterdam
· HORECAVA

Data
De voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts zal plaatsvinden op dinsdag 19 september tijdens Gastvrij Rotterdam. De finale van de HANOS Gouden Koksmuts zal plaatsvinden op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava Amsterdam.

STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland.

Reactie plaatsen