RESTAURANT VOLTAIRE* VERWELKOMT STERRENCHEF SOENIL BAHADOER
24 juli 2024 

RESTAURANT VOLTAIRE* VERWELKOMT STERRENCHEF SOENIL BAHADOER

De door Michelin met twee sterren bekroonde chef Soenil Bahadoer is per direct gestart als Consulting Chef van Restaurant Voltaire op Culinair Landgoed Parc Broekhuizen te Leersum. Restaurant Voltaire heeft sinds 2018 één Michelinster. Chefs Ivanildo Kamperveen en Falco Lens nemen het stokje over van Arturo Dalhuisen en zullen samen met Bahadoer verantwoordelijk zijn voor de culinaire invulling van dit restaurant.

Bij Parc Broekhuizen op de Utrechtse Heuvelrug kunnen gasten terecht voor een unieke culinaire beleving in een omgeving die zich kenmerkt door natuur, historie en design. Met de komst van Soenil Bahadoer start er een nieuwe periode voor Restaurant Voltaire en zal er met het ambitieuze keukenteam hard gewerkt worden om het gastronomie niveau naar een nog hoger niveau te tillen.

Kamperveen: “Ik heb ruim drie jaar met chef Soenil bij De Lindehof mogen koken, waardoor we elkaar goed kennen. Ik heb erg veel van hem geleerd waarna ik vanaf 2022 mijn kennis verder heb uitgebreid in Restaurant Voltaire. Ik ben heel blij dat Falco en ik, samen met Soenil, nu de kans krijgen om de eigen signatuur van Voltaire verder te ontwikkelen.”

Lens: “De samenwerking met Ivanildo is vanaf het begin heel erg goed. We voelen elkaar goed aan en we dagen elkaar regelmatig uit om het beste uit ons beiden naar boven te halen. Na mijn werkervaring in meerdere toprestaurants kijk ik uit naar wat de betrokkenheid van topchef Soenil ons team zal bieden zodat wij Restaurant Voltaire nog beter op de kaart kunnen zetten. Onze nieuwe creaties zullen de smaakpapillen flink aan het werk gaan zetten!”

Bahadoer is de eigenaar van tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen, zijn culinaire thuis waar hij dagelijks zijn verhaal vertelt doormiddel van zijn bijzondere gerechten. De eerder door Gault & Millau bekroonde Chef van het Jaar heeft een Surinaams-Hindoestaanse achtergrond waarvan hij de unieke smaken in zijn keuken integreert. Dit samenbrengen met de strakke Franse keuken, anders durven zijn en een bord vol geur en kleur: dat kenmerkt Bahadoer.

In zijn adviserende rol zal Bahadoer binnenkort samen met Kamperveen en Lens een nieuw Voltaire menu samenstellen en presenteren.

Bahadoer: “Met heel veel plezier ga ik mijn kennis en kunde met het team van Restaurant Voltaire delen. Het is niet zo dat de gerechten gekopieerd gaan worden van De Lindehof. We gaan voortborduren op de bestaande signatuur van Voltaire en kenners zullen zeker elementen van mijn signatuur daarin gaan terugvinden. Ik vind het eervol om op deze manier een bijdrage aan dit fantastische project te kunnen leveren.”

Culinair Landgoed Parc Broekhuizen is blij met deze nieuwe ontwikkeling, die past in haar strategie om gasten op hoog niveau en op een prachtige locatie culinair te verrassen.

Culinair Landgoed Parc Broekhuizen
Een oase in het midden van de Utrechtse Heuvelrug. Hier ervaart men de magie van echte hospitality op een plek die direct voelt als thuis. Het landgoed is dé plaats waar erfgoed, modern design en gastronomie samenkomen. In het Hoofdhuis bevindt zich Restaurant Voltaire, een boutique hotel met 14 hotelkamers en suites en vier prachtige zalen. Het Koetshuis is de perfecte plek voor evenementen waar zich nog eens acht hotelkamers bevinden. In de rustieke voormalige boerderij is Bistro LOF gevestigd.

                                                     
                                                       STRRN Magazine alles over de culinaire top van Nederland.

Reactie plaatsen