Nieuwe chef restaurant Voltaire*: Arturo Dalhuisen
29 januari 2022 

Nieuwe chef restaurant Voltaire*: Arturo Dalhuisen

Arturo Dalhuisen heeft vanaf 1 januari jl. de leiding van de keuken van restaurant Voltaire* op zich genomen. 

Hij behaalde zijn eerste Michelinster in The White Room van Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam en kookte de laatste maanden in de keukens van Daalder. Arturo was zes jaar lang actief in de keuken van Jacob Jan Boerma in Restaurant De Leest *** waarvan drie jaar als souschef. 

Unieke kans
Arturo: ‘Het is voor mij een unieke kans om op deze indrukwekkend mooie plek aan de slag te gaan en mijn culinaire ambities verder te gaan waarmaken. Dit is een prachtige uitdaging waar ik me met veel enthousiasme op ga storten. Ik heb altijd met veel bewondering gekeken naar de unieke plek die Culinair Landgoed Parc Broekhuizen inneemt. Om in deze inspirerende omgeving mee te mogen bouwen aan de verdere ontwikkeling is voor mij heel bijzonder. Ik ben er dan ook ontzettend blij mee hier mijn carrière te mogen voortzetten. De plek is zo uniek en zo divers dat ik me geen betere locatie kan voorstellen om mijn eigen signatuur neer te zetten. In Leersum, het hart van Nederland, met een prachtige eigen moestuin, midden in de natuur groeit zoveel moois. Ik wil deze unieke elementen gebruiken om met frisse tonen, pure smaken, verfijnde specerijen en zorgvuldig gekozen lokale ingrediënten tot mijn eigen, elegante creaties te komen.’  


Cirkel rond

Restaurant Voltaire behaalde met Robert Poel in december 2018 een eerste Michelinster. Na vijf jaar Voltaire was Poel toe aan een nieuwe uitdaging. Dalhuisen en Poel werkten eerder samen bij De Leest van Jacob Jan Boerma. De cirkel is dus rond, Dalhuisen gaat nu bij Voltaire samenwerken met Ewout Eleveld die ook bij De leest werkt en nu de leiding heeft over Bistro LOF op het landgoed, en met Jacob Jan Boerma, die als culinair adviseur betrokken is bij Parc Broekhuizen.Reactie plaatsen