MEER DAN 50 MICHELINSTERREN SCHITTEREN BIJ INTERNATIONAL GOURMET FESTIVAL CHEFS AT THE PARC
14 maart 2023 

MEER DAN 50 MICHELINSTERREN SCHITTEREN BIJ INTERNATIONAL GOURMET FESTIVAL CHEFS AT THE PARC

Ruim 30 internationale sterrenchefs koken vier dagen lang de sterren van de hemel op Culinair Landgoed Parc Broekhuizen in Leersum.

Van zaterdag 13 tot en met dinsdag 16 mei 2023 organiseert Culinair Landgoed Parc Broekhuizen de 2de editie van het ‘Internationale Gourmet Festival Chefs at the Parc’. Vier dagen lang zullen de meest vooraanstaande sterrenchefs uit de wereld hun kookkunsten delen met de gasten van dit unieke evenement. Bij elkaar zijn zij goed voor meer dan 50 Michelinsterren.

De gastheren
De chefs zijn in Nederland op uitnodiging van voormalig driesterrenchef Jacob Jan Boerma, die sinds 2017 als Consulting Chef betrokken is bij Parc Broekhuizen.  Samen met hem zijn de chefs van Culinair Landgoed Parc Broekhuizen de gastheren van dit Internationale Gourmet festival te weten Arturo Dalhuisen, die verantwoordelijk voor de keuken van Restaurant Voltaire*, Ewout Eleveld chef van Bistro LOF en event chef Peter Paul van den Breemen, die gezamenlijk de lunches en diners verzorgen tijdens de talrijke events die Parc Broekhuizen host.

Topchefs van over de hele wereld
Het programma kent vier exclusieve avonden waarin sterrenchefs met elkaar koken. Klinkende namen zullen verschillende gangen verzorgen die als een parelsnoer aaneen worden geregen tot een overweldigende sterrenmenu’s.  Verschillende sterrenchefs uit Nederland zullen acte de présence geven, zoals Cas Pikaar (Restaurant Pikaar*), Guido Braeken (Restaurant Julemont**) en Robin van de Bunt (Restaurant de Leuf*). Maar ook onze zuiderburen zijn vertegenwoordigd met culinaire meesters zoals Gert de Mangeleer (Restaurant Hertog-Jan**), Thijs Vervloet (Restaurant Colette**) en Viki Geunes (Restaurant Zilte***). Andere Europese chefs zijn o.a. Christian Kuchler**, Francesco Sansalona***, Jan Hartwig***, Jesús Sánchez***, Jordan Bailey **, Marco Müller***, Paolo Casagrande*** en Stefan Heilemann**

“In mijn loopbaan ben ik over de hele wereld door tal van chefs uitgenodigd om samen met hen te koken voor hun gasten. Ik heb altijd enorm genoten van de tijd die ik met hen heb doorgebracht tijdens die ‘once-in-a-lifetime-events.’ Ik ben er dan ook ontzettend trots op dat ik die bevriende sterrenchefs in Nederland mag uitnodigen en dat wij hun kookkunsten kunnen delen met onze gasten.” (Jacob Jan Boerma | Culinair adviseur Restaurant Voltaire*)

Elke dag een unieke ervaring
Het programma kent vier bijzondere avonden waarin sterrenchefs met elkaar koken:

  • Openingsdiner: Zaterdag 13 mei wordt het Internationale Gourmet Festival Chefs at the Parc in stijl geopend in Restaurant Voltaire* met een combinatie van culinaire grootmeesters die al jaren door Michelin op het hoogste niveau gewaardeerd worden. Dit wordt een avond vol indrukwekkende kookstijlen op het allerhoogste niveau die door persoonlijke vriendschappen tussen de chefs ook een heel intiem karakter zal krijgen.

  • Talents of Europe Lunch: In de pure stijl van de oude boerderij op het Landgoed wordt op zondag een lunch geserveerd door toptalenten uit diverse Europese keukens. Deze chefs, ieder op zijn eigen wijze, zijn de talenten voor de toekomst en zijn internationaal nu al zeer gewaardeerd en worden op de voet gevolgd. Gasten maken kennis met gerechten en unieke smaken van chefs die zonder twijfel grote carrières tegemoet gaan.

  • The best of Europe Diner: Op zondagavond maken gasten in het Koetshuis kennis met diverse Europese topchefs die stuk voor stuk hun beste gerecht bereiden waardoor er een uniek diner ontstaat met enkel topcreaties in alle finesses. Gasten volgen op groot scherm alle handelingen in de keuken op de voet. Een avond vol spektakel!

  • Kitchen Party: Op maandag is het gehele landgoed domein van Chefs at the Parc. Elke chef kookt vanuit zijn/haar eigen locatie: in de open keuken in Voltaire, vanuit kookstations op de diverse terrassen, de zalen op de eerste etage van het Hoofdhuis, het Koetshuis maar ook in de moestuin en Bistro LOF. De menukaart is samengesteld als een wandeling langs alle chefs, aangevuld met proeverijen vanuit diverse wijnpartners en leveranciers.

  • The Grand Finale Diner: Woensdagavond 16 mei vindt het afsluitende diner van het culinaire festival plaats in het Koetshuis. In The Grande Finale verrassen de meesterchefs hun gasten met een uitgeserveerd diner van de allerhoogste kwaliteit. Ook staat er een ‘memoriegerecht’ van voormalig driesterrenrestaurant de Leest op het menu. Een culinair toptoneel dat door de camera’s die de hele avond op de keuken gericht zijn, op groot led-scherm gevolgd kan worden. Een laatste avond om optimaal te genieten.Culinair Landgoed Parc Broekhuizen
Bij Boutique Hotel Parc Broekhuizen staat gastvrijheid voorop. Er bevinden zich vijf salons en een Koetshuis waar gedurende het jaar tal van evenementen plaatsvinden. De 22 suites en hotelkamers ademen voor alle gasten die blijven overnachten een uitzonderlijke sfeer van luxe en comfort. Dit alles in een omgeving waar de historie letterlijk tastbaar is. Sinds december 2018 is Restaurant Voltaire*, wat zich op het Landgoed bevindt, in het bezit van een Michelinster. Toegewezen onder meer omdat de keuken in perfecte symbiose met het overweldigende natuurgebied weet te werken. Kortom: bij Culinair Landgoed Parc Broekhuizen komt alles samen! Daarmee vormt het de ideale omgeving voor een internationaal culinair festival.

Koop nu kaarten
Op de website www.chefsattheparc.nl is meer informatie te vinden over het Internationale Gourmet Festival Chefs at the Parc. Daar kunnen ook kaarten besteld worden. Gedurende alle dagen zijn ook de suites en hotelkamers van het Landgoed te reserveren. Geïnteresseerden kijken op www.parcbroekhuizen.nl voor een overzicht van de kamertypes en boekingen.

STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.

STRRN Magazine

Reactie plaatsen