Sergio Herman opent Blueness Antwerpen
19 mei 2022 

Sergio Herman opent Blueness Antwerpen

Blueness Antwerp, het culinaire love-child van topchef Sergio Herman en de Italiaanse mode-familie Dheedene opent op 31 mei 2022 haar deuren in Antwerpen.

Het gekende concept uit Cadzand, waar de moderne Franse keuken en Japanse accenten elkaar ontmoeten en beïnvloeden, is uitgegroeid tot een fine-casual concept. Onder het dak van de luxe boutique Verso, waar fashion en food hand in hand gaan, krijgt de nieuwe culinaire beleving van Sergio Herman de ruimte om te floreren.

COME SPRING, COME BLUENESS
In het modehart van Antwerpen opent Blueness op 31 mei haar deuren. Een gastronomische hotspot waar food, mode en kunst samenvloeien in een kosmopolitische sfeer. De opening van Blueness Antwerp is de start van een nieuw verhaal voor chef Sergio Herman, waarbij onder zijn mentorschap jong, culinair talent op de voorgrond wordt gebracht. 

“We hebben het concept Blueness opnieuw uitgevonden. Het is hedendaags, verfijnd en het kosmopolitische karakter komt op deze locatie ultiem tot haar recht. Aan de unieke bar van Destroyers Builders kan in een dynamische sfeer worden genoten van de open keuken, terwijl het met kaarsen verlichte restaurant een meer intieme beleving belooft. Er is ruimte voor persoonlijke gerechten van chef Jaclyn Kong en onze gasten mogen ook de Blueness classics verwachten zoals de miso kip van de robata grill en langoustines met dashi beurre blanc en bloemkool. Vertrouwend op de ervaring en het enthousiasme van Jaclyn en Dorine kijk ik met heel veel enthousiasme uit naar de opening van Blueness Antwerp, onze nieuwste parel aan de kroon!”  — Sergio Herman, eigenaar en founder Sergio Herman Group.


Eerder werkten Sergio Herman en de mode-familie Dheedene reeds samen voor Le Pristine, een totaalbeleving waarin de topchef zijn culinaire visie een eerste maal verbond aan de Italiaanse klasse van de luxe boutique. Een nieuw partnerschap aangaan was geen vraag, maar een organische ontwikkeling.

"Na de succesvolle samenwerking voor Le Pristine, was het thuisbrengen van Blueness Antwerp in onze modestad iets waar wij als familie geen seconde over moesten nadenken. Hoewel Verso Café zeker een succesverhaal was en gemist zal worden, zijn we erg enthousiast over deze nieuwe wind. Sergio begrijpt wat het betekent om dynamiek, luxe en verfijning voor te schotelen; letterlijk drie eigenschappen die je ook in het aanbod van onze Verso boutiques terugvindt. High-end fashion en fine dining onder één dak op zulk hoog niveau, daar zijn we zeer trots op.” — Miguel Dheedene, co-owner Fashion Club 70

LADY CHEF & LADY MAÎTRE
Met het volle vertrouwen van topchef Sergio Herman krijgt powerduo Jaclyn Kong en Dorine Van den Eynde het podium om van Blueness Antwerp een toonaangevende dining experience te maken. Het gedeelde professionele verleden van het duo gaat terug tot de dagen van Oud Sluis*** en The Jane**. Nadien hebben beide dames hun vleugels gespreid in de gastronomische wereld, dichtbij en ver weg. Nu keren ze samen terug naar Antwerpen voor een nieuw hoofdstuk in hun carrière en neemt dit geroutineerde duo samen de leiding van fine-casual concept Blueness Antwerp waar de moderne Franse keuken gecombineerd zal worden met Japanse invloeden.

“Deze samenwerking is voor ons de meest logische stap in onze carrière. We voelen ons gesteund door de betrokkenheid van Sergio en de support die het team van de Sergio Herman Group ons in Antwerpen geeft.” — Jaclyn Kong & Dorine Van den Eynde, chef & maître Blueness Antwerp.

DEENS DESIGN (EN MEER)
Het eigentijdse en dynamische interieur van Blueness Antwerp werd uitgetekend door het Deense Space Copenhagen. Deze ontwierpen onder andere het interieur voor het 11 Howard Hotel in New York, The Stratford in Londen en Noma in Kopenhagen, maar ook het interieur van Le Pristine is van de hand van de design studio. In het interieur werd er gezocht naar een perfecte balans tussen levendigheid en sereniteit. Terwijl er aan de unieke bar kan worden genoten van een dynamische sfeer van de open keuken, brengt het restaurant een meer intieme beleving. Daarnaast is er ook hedendaagse kunst te bewonderen van Germans Ermics, Mae Engelgeer, Destroyers Builders, Verilin en Valentin Loellman.

“Dit project werd in grote mate gevormd door een reeks erg intuïtieve processen, van bij de eerste ideeën over het design van het restaurant tot aan het eindresultaat dat er vandaag staat. Het ontwerpproces werd daarbij sterk gedreven door het dialoog tussen enerzijds, de rijke geschiedenis van het 17e eeuwse renaissance-gebouw en anderzijds, de eigentijdse creaties van alle betrokken kunstenaars. Het interieur van Blueness Antwerp neemt haar gast mee in een smaakmakende en verrassende belevenis, en dit alles in een eclectische atmosfeer. Terwijl in de keuken Japanse invloeden worden gemengd met de moderne Franse keuken, wordt in het interieur de klassieke architectuur geïnjecteerd met een modern Scandinavisch karakter.” — Signe Bindslev Henriksen en Peter Bundgaard Rützou, founders van Space Copenhagen.

Blueness Antwerp aan de Lange Gasthuisstraat 11 in Antwerpen opent op dinsdagavond 31 mei 2022, reserveren kan tot maximaal 4 personen vanaf nu.

Restaurant Fred rotterdamSTRRN Magazine - Alles over de culinaire top van NederlandReactie plaatsen