Tilburgs sterrenrestaurant Monarh moet dicht.
19 mei 2023 

Tilburgs sterrenrestaurant Monarh moet dicht.

De burgemeester van de stad trekt de horecavergunning van de sterrenzaak in.

Restaurant Monarh heeft met een laatste gang naar de rechter nog een strohalm om de sluiting ongedaan te maken en is voorlopig nog open. Aanleiding van dit alles is een Bibob onderzoek naar Danny Kovacevic, eigenaar van Monarh. Hierbij is onderzocht of de vergunning van het restaurant is misbruikt voor criminele activiteiten. Bureau Bibob onderzoekt de integriteit van ondernemers. Burgemeester Theo Weterings heeft op basis van dit onderzoek besloten om de vergunning in te trekken. 

Overname
Topchef Paul Kappé heeft samen met zijn broer Ralph de dagelijkse leiding over het restaurant. Samen hebben ze plannen om het restaurant over te nemen, waarmee de problemen met de vergunning zouden zijn opgelost.

Wat is een Bibob-onderzoek?
De Wet Bibob staat voor 'Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur'. Deze wet geeft overheidsinstanties (zoals een gemeente) de mogelijkheid om de achtergrond van bedrijven en personen met wie zij zaken doen, te screenen. Om dit te doen, voeren overheidsinstanties een Bibob-onderzoek uit. Het doel van een Bibob-onderzoek is het voorkomen dat de overheid onbewust criminaliteit faciliteert, door bijvoorbeeld het verlenen van een vergunning of het verstrekken van een subsidie aan een malafide ondernemer. Als uit het Bibob-onderzoek blijkt dat er een risico is dat bijvoorbeeld een vergunning wordt misbruikt voor criminele doeleinden, dan kan de bevoegde overheidsinstantie de vergunningaanvraag weigeren of de verleende vergunning intrekken. Zo wordt de integriteit van de overheid beschermd.

STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland.

Nog geen abonnee? Check hier ons welkomstcadeau!

Reactie plaatsen