
Transfer nieuws: Chef-kok Nigel Eccles keert terug naar zijn oude leermeester Jozua Jaring
Nigel Eccles keert terug naar zijn culinaire roots: van restaurant Daalder* terug naar Ratatouille Food & Wine* in Haarlem.
Chef-kok Nigel Eccles maakt een opvallende stap in zijn culinaire carrière: hij verruilt het met een Michelinster bekroonde restaurant Daalder in Amsterdam voor Sterrenrestaurant Ratatouille Food & Wine in Haarlem met 16,5 punt Gault&Millau. Daarmee keert Eccles terug naar zijn oude leermeester, de gerenommeerde chef Jozua Jaring, bij wie hij ooit zijn eerste stappen zette in de topgastronomie.
De transfer markeert niet alleen een belangrijke persoonlijke stap voor Eccles, maar ook een versterking voor Ratatouille Food & Wine. Het Haarlemse restaurant staat bekend om zijn verfijnde Franse keuken met een moderne twist. De komst van Eccles betekent een hernieuwde samenwerking tussen twee chefs die elkaar door en door begrijpen.
“Het voelt als thuiskomen,” zegt Eccles over zijn terugkeer. “Bij Jozua heb ik geleerd wat koken op het hoogste niveau inhoudt. Na jaren ervaring op te hebben gedaan, (Brouwerskolkje by Moshik Roth in Overveen toen bekroond met twee sterren en Daalder by Dennis Huwaë) kijk ik er enorm naar uit om nu als volwaardig collega naast hem te staan en samen te bouwen aan iets bijzonders.”
Chef en eigenaar Jozua Jaring laat weten bijzonder verheugd te zijn met de terugkeer van zijn voormalige leerling: “Nigel is een talentvolle en gedreven chef. Ik heb zijn groei met trots gevolgd, en het is prachtig om hem nu weer in de keuken te hebben deze keer als gelijke.”
Met de komst van Eccles onderstreept Ratatouille Food & Wine zijn ambitie om op het hoogste niveau te blijven meedraaien in de Nederlandse gastronomie. De eerste gezamenlijke menu’s van Jaring en Eccles worden binnenkort verwacht. Het hele team staat klaar om gasten, samen met de nieuwe chef, gastvrij te ontvangen en hen een onvergetelijke culinaire ervaring te bieden, waarin passie, creativiteit en vakmanschap samenkomen, gepaard met de mooiste wijnkaart van Haarlem en omstreken.
Meer informatie en/of reserveren: Ratatouille Food & Wine
Hoofdfoto: LVF Food
STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.