Afgelopen maandag werd het iconische restaurant The Chef's Table at Brooklyn Fare in New York onder leiding van Marco Prins en zijn collega Max Nat Messnig onderscheiden met twee Michelinsterren.
Een jaar geleden werden beide heren ingevlogen om het in de problemen geraakte driesterrenrestaurant The Chef’s Table te gaan leiden na het vertrek van de vorige chef-kok César Ramirez. Marco Prins had al eerder als sous-chef gewerkt bij The Chef’s Table. De samenwerking tussen Prins en Natmessnig is niet nieuw. Beiden begonnen hun culinaire carrière bij het legendarische Oud Sluis*** van Sergio Herman, dat in 2013 zijn deuren sloot. Na Oud Sluis trokken ze verschillende richtingen op, maar hun pad kruist nu opnieuw samen toen zij de uitdaging aangingen bij The Chef’s Table.
Het nieuws van de twee Michelinsterren kwam als een verrassing, aangezien Prins en Natmessnig pas een jaar in dienst zijn. Michelin heeft het restaurant geheel opnieuw beoordeeld na de chefs wissel en prijst het duo niet alleen voor hun technische vaardigheden, maar ook voor de visie en innovatie die zij in het restaurant brachten. Het is duidelijk dat de chefs met het restaurant een nieuwe koers hebben ingezet, waarin zowel klassieke als moderne kooktechnieken worden gecombineerd.
Met twee Michelinsterren op zak is Chef’s Table at Brooklyn Fare weer helemaal terug aan de top.
Lees ook: Topchef Marco Prins naar The Chef's Table*** in New York
STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.