Ambitieuze chefs gezocht: inschrijving Nederlandse finale Bocuse d’Or 2023 van start
05 mei 2023 

Ambitieuze chefs gezocht: inschrijving Nederlandse finale Bocuse d’Or 2023 van start

De inschrijving voor de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or Nederland is geopend. Bocuse d’Or is dé gastronomische competitie van de wereld. Maximaal vijf kandidaten gaan de strijd met elkaar aan tijdens de Nederlandse finale maandag 18 september 2023 op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor Bocuse d’Or tot en met 22 mei 2023. Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft besloten dat er maximaal 5 kandidaten hun kookkunsten mogen laten zien tijdens de finale in Rotterdam Ahoy tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De best presterende kandidaat in de Nederlandse finale in Rotterdam plaatst zich als winnaar voor de Europese finale in Trondheim in Noorwegen op 19 en 20 maart 2024. 

Inschrijven
SVH Meesterkok en sterrenchef François Geurds, voorzitter van Bocuse d’Or Nederland: “De deelnemers aan de Nederlandse finale moeten tijdens de wedstrijd laten zien dat ze alle technieken beheersen, dat ze tegen spanning kunnen, dat ze creatief zijn in het ontwikkelen en bereiden van gerechten en gevoel hebben voor presentatie. Dus heb jij het als culinair talent in je om Nederland de Road to Lyon af te laten leggen? Dan zien we jouw inschrijving samen met je commis heel graag tegemoet!”

De winnaar van de Nederlandse finale:
- Mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale, een eervolle prestatie op zich!
- Rijd een jaar lang een Kia Picanto van Kia Autobedrijf De Beer
- Ontvangt een horloge van Schaap en Citroen Juweliers, t.w.v. 15.000 euro. 
- Ook de commis ontvangt een horloge, t.w.v. 10.000 euro
- Ontvangt maandelijks onkostenvergoeding


Jury
De Nederlandse vakjury bestaat uit toonaangevende sterrenchefs en SVH Meesterkoks. Zij beoordelen de prestaties en wijzen de beste kandidaat aan. De wedstrijdopdracht wordt vastgesteld door het bestuur van Bocuse d’Or Nederland.

Volledige support 
Deelnemen aan de wedstrijden van Bocuse d’Or stelt stevige eisen aan de kandidaten en de producten. De wedstrijd vraagt niet alleen enthousiasme en liefde voor het vak, maar ook kennis, ervaring, professionalisme, een grote inzet en organisatie- en doorzettingsvermogen. Wedstrijddeelnemers krijgen volledige support van Bocuse d’Or Nederland. Dat begint al op maandag 5 juni met een meeting met de geselecteerde finalisten op het kantoor van SVH: het bestuur neemt dan de hele route met de kandidaten door.

Bocuse d’Or wereldfinale
De wereldfinale van deze culinaire wedstrijd vindt om de twee jaar plaats in Lyon en is in 1987 gecreëerd door de in 2018 overleden Paul Bocuse. Aankomende wereldfinale vindt plaats in 2025 in Lyon, waar 24 landen vanuit vijf verschillende continenten de strijd met elkaar aangaan. Naast een kookwedstrijd is het ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities.

Elke twee jaar gaat Bocuse d’Or Nederland op zoek naar geschikte kandidaten om ons land culinair te vertegenwoordigen in de Europese en wereldfinale.

Bocuse d’Or is internationaal een zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. De wedstrijd om de Bocuse d’Or titel kan gezien worden als de Olympische Spelen onder koks. De laatste grote wereldfinale werd in januari 2023 gewonnen door Denemarken.

Officiële partners
Deelname aan de prestigieuze internationale Bocuse d’Or wedstrijden wordt mogelijk gemaakt door de officiële partners van Bocuse d’Or Nederland: Perridon Holdings, CHEF Néstle Professional, Tork, BRITA, VanDrie Group, BModesto, Imperial Heritage Caviar, Koppert Cress, SVH, Le Nouveau Chef, François Geurds Group, Gastvrij Rotterdam, Entree, De RestaurantKrant, Spijker en Co en Raspberry Craft.

Meld je nu aan
Wil jij als getalenteerde en ambitieuze chef samen met jouw commis Nederland vertegenwoordigen? Kijk op www.bocusedornederland.nl voor meer informatie over de wedstrijd en meld je aan!

STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland.

https://strrn.nl/magazine/

Reactie plaatsen