Asperge kick-off met topchefs
29 maart 2024 

Asperge kick-off met topchefs

Eerbetoon aan de rijke traditie en het vakmanschap dat de Nederlandse keuken zo uniek maakt.

Op dinsdag 26 maart vond het jaarlijkse spektakel van de Asperge kick-off 2024 plaats bij Hotel-restaurant Valuas in Venlo. Voor de verfijnde viering van het witte goud werden de ruim 100 gasten deze avond voorzien van een zesgangenmenu met de heerlijkste aspergegerechten en creaties verzorgd door de crème de la crème van de Nederlandse topgastronomie, waaronder patrons cuisiniers Eric Swaghoven (Valuas), Jarno Eggen (De Groene Lantaarn**), Erik van Loo (Parkheuvel**), Wilco Berends (De Nederlanden*) en Jef Schuur (Bij Jef* Texel).

Onder toeziend oog van chef Eric Swaghoven, die de gastvrijheid van Valuas belichaamt, ontvouwde zich een bijzondere avond vol culinaire hoogstandjes. De keuken was het epicentrum van bedrijvigheid, waar de chefs hun unieke culinaire visies met de wereld deelden. Elke chef creëerde een meesterwerk dat de zintuigen en de verbeelding prikkelde, met de witte asperge als stralend middelpunt.

‘We zijn een hechte groep chefs, waarvan de meeste al sinds de eerste editie in 2017 deelneemt aan de jaarlijkse Asperge Kick-Off. We zijn niet alleen collega's, maar ook hele goede vrienden, we doen alles samen', zegt Eric Swaghoven. ‘En natuurlijk zijn we allemaal gek op het aspergeseizoen.’

Dé nieuwe Asperge bijbel
Tijdens de avond presenteerde SVH Meesterkok Eric Swaghoven zijn nieuwe kookboek Asparagus. In deze culinaire bijbel vol verhalen, recepturen en fantastische fotografie over het Limburgse goud, reis je mee van veld tot vork, duik je in de rijke historie en het onbegrensde karakter van de asperge en maak je kennis met de smaak van het Zuiden! Van de teelt tot het steken, de verschillende klassen, rassen en kleuren. Voel de trots van Noord-Limburg en begrijp waarom dit uitzonderlijke seizoen product groots in eenvoud is.56 recepten
Deze bijbel biedt 56 makkelijk te volgen recepturen die jouw culinaire kunsten naar een hoger niveau tillen. Een culinaire reis door het hart van Noord-Limburg, dat prachtige stukje Nederland, waar de asperge meer is dan een edele groente.

Asparagus is te verkrijgen voor € 55,00 per stuk bij Hotel Restaurant Valuas of bij een erkende boekhandel in Nederland en België. 

Bestel deze unieke Asperge bijbel via info@valuas-hr.nl of klik hier om het boek te kopen!

De nieuwste editie van STRRN Magazine is nu beschikbaar!

Reactie plaatsen