Bij de buren: legendarisch Antwerps sterrenrestaurant stopt
26 augustus 2020 

Bij de buren: legendarisch Antwerps sterrenrestaurant stopt

Als gevolg van de coronacrisis gaat het sterrenrestaurant The Glorious van topchef Johan Van Raes sluiten.

De eigenaars geven zichzelf een maand om een overneem kandidaat te vinden. Lukt dit niet dan wordt het boek definitief gesloten. De coronacrisis ontnam de eigenaars alle moed.

‘Vol met goede voornemens waren we weer opgestart….. We hebben er alles aan gedaan om onze gasten in veilige omstandigheden te ontvangen, maar door de strenge maatregelen en de vele annuleringen zijn wij genoodzaakt om onze deuren voorlopig te sluiten’, zo meldt het restaurant op Facebook.

Eigenaar Elly Vandeweyer tegenover Nieuwsblad.be: ‘Ik heb het met hart en ziel gedaan, maar de facturen bleven komen, de huurbaas wilde ook niet meer verder helpen. Begrijpelijk , maar een mens raakt gedemotiveerd. De maatregelen gingen nog tot eind september duren en wat daarna? We mochten nu nog hoogstens twintig mensen bedienen, dat was niet te doen. We zijn verstandig genoeg om te weten dat het niet meer houdbaar was, dat het zo niet verder kan. Daarom hebben we in het weekend het personeel op de hoogte gebracht.’ Chef-kok Johan Van Raes is inmiddels met pensioen, maar nog wel betrokken bij de keuken. Hij reageert tegenover het nieuwsblad: ‘Uiteraard is het niet prettig om te zien dat een van je toprealisaties verdwijnt. Maar ik zit vooral in met het zeer be­kwame personeel. Ik heb wel Michelin en Gault&Millau officieel op de hoogte gesteld van de beslissing.’

The Glorious startte in 2009 in de De Burburestraat op het Antwerpse Zuid onder leiding van topsommelier Jurgen Lycops.

Overzicht Nederlandse Michelin sterrenrestaurants


Abonneren

 

Reactie plaatsen