Bij de buren: sterrenceremonie voor België & Luxemburg uitgesteld
21 september 2020 

Bij de buren: sterrenceremonie voor België & Luxemburg uitgesteld

Michelin is genoodzaakt de sterrenceremonie van de MICHELIN Gids België & Luxemburg 2021 met twee maanden uit te stellen.

Het evenement zou normaal gezien in november 2020 plaatsvinden, maar is vanwege de Covid-19 crisis verplaatst naar maandag 11 januari 2021. Net als tijdens de voorgaande edities wordt op die datum de volledige lijst onthuld van restaurants die de inspecteurs hebben bekroond met een MICHELIN ster, een Bib Gourmand of een MICHELIN bordje.

Als de gezondheidssituatie het toelaat, zal het evenement zowel fysiek als digitaal plaatsvinden. Plaats van afspraak dit jaar is het Théâtre Royal van Bergen. Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de MICHELIN Gidsen, steekt de horeca een hart onder de riem: “De mensen uit het vak staan al maanden voor ongekende uitdagingen. Ik wil de chefs en eigenaren feliciteren met de passie, vindingrijkheid en het ondernemerschap dat ze dit jaar hebben laten zien. Zodra de situatie het toeliet, hebben onze inspecteurs alles gedaan om zo snel mogelijk opnieuw actief te zijn in de Benelux.”

De Sterrenceremonie is zoals elk jaar de gelegenheid om de nieuwe selectie van de MICHELIN Gids België & Luxemburg live te volgen. Daarbij zal het talent, het aanpassingsvermogen en het engagement van de chefs en restauranthouders de rode draad zijn. De MICHELIN Gids België & Luxemburg 2021 zal beschikbaar zijn op papier en via het digitale platform www.guide.michelin.com/be/nl

Reactie plaatsen