Bij de buren: België krijgt er een driesterrenrestaurant bij.
11 januari 2021 

Bij de buren: België krijgt er een driesterrenrestaurant bij.

Restaurant Zilte in Antwerpen wordt bekroond met drie sterren in de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2021.

Michelin stelt met veel overtuiging de selectie van de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2021 voor. En met groot nieuws: ondanks het bijzonder moeilijke jaar krijgt België er een restaurant met drie sterren bij. Twee restaurants worden bekroond met twee sterren en maar liefst 10 restaurants worden onderscheiden met één ster. Deze onderscheidingen bevestigen de dynamiek in het gastronomische landschap in België en Luxemburg. In totaal telt de MICHELIN Gids België en Luxemburg niet minder dan 137 sterrenrestaurants met een ster.

Groene MICHELIN Ster
Tien restaurants worden onderscheiden met een Groene MICHELIN Ster. Deze nieuwe onderscheiding heeft als doel restaurants op de voorgrond te plaatsen die een bijzonder engagement tonen voor een duurzame toekomst. Dankzij hun innovatieve en ambitieuze initiatieven, zijn zij inspiratiebron voor zowel fijnproevers als collega’s.

“Gedurende dit bijzonder moeilijke jaar voor de horeca, zijn onze inspecteurs onder de indruk geraakt van het engagement, het doorzettingsvermogen en de creativiteit van de chefs. Met nieuwe diensten, zoals het verspreiden van recepten om thuis te gebruiken en initiatieven om het zorgpersoneel te steunen, hebben de Belgische en Luxemburgse chefs ons geraakt.” verklaart Gwendal POULLENNEC, internationale directeur van de MICHELIN Gids.

“Deze editie 2021 is niet alleen trouw gebleven aan het vereiste niveau van de afgelopen jaren en aan de pertinentie en kwaliteit van onze adviezen, maar het is ook een oprechte hommage aan de chefs. Ze hebben doorgezet en hebben zichzelf overtroffen. Deze dynamiek biedt hoop aan fijnproevers die, en daar ben ik zeker van, met veel plezier en medeleven zullen terugkeren naar deze gastronomische pleisterplekken wanneer het weer mag. We willen deze beweging ook in een duurzaam en verantwoordelijk perspectief plaatsen, zoals de Groene MICHELIN Ster in België en Luxemburg aantoont.”

Bekijk hier de volledige 2021 lijst van de sterren in België en Luxemburg.

Reactie plaatsen