Bij de buren: Michelin België-Luxemburg heeft tweesterrenrestaurant erbij.
14 maart 2023 

Bij de buren: Michelin België-Luxemburg heeft tweesterrenrestaurant erbij.

Michelin heeft op 13 maart de selectie van de Michelingids België en Luxemburg 2023 voorgesteld in het Koninklijk Theater van Bergen. Deze selectie omvat 816 restaurants, waaronder 149 restaurants bekroond met ten minste één Michelinster en 147 Bib Gourmand restaurants. Dit jaar wordt één restaurant met twee sterren aan de selectie toegevoegd, 16 restaurants met één ster, vier Groene sterren en 22 Bib Gourmand restaurants.

- Eén nieuw restaurant wordt met twee Michelinsterren bekroond.
- 16 nieuwe restaurants worden onderscheiden met een Michelinster
- Vier restaurants ontvangen een Groene Michelinster

'Onze inspecteurs en inspectrices hebben hun hart en ziel gestoken in deze nieuwe selectie van Belgische en Luxemburgse restaurants,, aldus Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de Michelingidsen. 'Ze zijn enthousiast over de dynamiek waarmee chefs vorm geven aan een meer duurzame gastronomie en hun gasten blijven verwennen met ervaringen die uitgroeien tot bijzondere herinneringen, en dat ondanks een moeilijke context. De nieuw onderscheiden restaurants, vaak gedragen door jonge chefs, tonen de creativiteit van de Belgische en Luxemburgse gastronomie aan, net als de groeiende interesse om gerechten aan te bieden die aandacht hebben voor de ecologische uitdagingen van onze tijd, zonder evenwel aan smaak in te boeten.'De drie Belgische restaurants met drie Michelinsterren behouden hun onderscheiding.
Peter Goossens, Viki Geunes en Tim Boury zijn de vaandeldragers en voortrekkers van de topgastronomie in België. Een bezoek aan Hof van Cleve (Kruishoutem), Zilte (Antwerpen) en Boury (Roeselare) is een ervaring van het allerhoogste niveau. Deze chefs ontwikkelden elk een eigen signatuur, een persoonlijk eerbetoon aan klassiek meesterschap en creatieve intelligentie. België behoudt dit jaar dan ook zijn drie restaurants met drie Michelinsterren.

Eén nieuw restaurant met twee Michelinsterren.
Karen Torosyan van Bozar Restaurant in Brussel is al jarenlang een toonbeeld van vakmanschap. De minutieuze chef brengt oude recepten tot leven met een zeer eigen oog voor detail. Zijn verbluffende ‘en croûte’ gerechten zijn de uithangborden van zijn persoonlijke keuken. Chef Torosyan weet de emotie die hij in zich heeft over te brengen naar het bord. Zijn ontwikkeling is uitermate boeiend om volgen. Een evolutie die hij geduldig maakte, stap na stap, om uiteindelijk onderscheiden te worden met twee Michelinsterren. In totaal telt de 2023 selectie voor België en Luxemburg 22 restaurants met twee Michelinsterren.

Deze nieuwe editie van de Michelingids benadrukt het culinaire talent dat België en Luxemburg rijk zijn. Maar liefst 16 restaurants worden bekroond met een eerste Michelinster en hebben dat te danken aan de persoonlijkheid van hun chefs. Vier restaurants treden toe tot de selectie van Groene Michelin sterrenrestaurants die zich op een bijzondere manier inzetten voor de ontwikkeling van een duurzame gastronomie worden onderscheiden met een Groene Michelinster.


Een overzicht België-Luxemburg: 
- 816 restaurants waaronder:
- 3 restaurants met drie Michelinsterren
- 22 restaurants met twee Michelinsterren (1 nieuw)
- 124 restaurants met een Michelinsterren (16 nieuwe)
- 15 restaurants met een Groene Michelinsterren  (4 nieuwe)
- 147 Bib Gourmand restaurants (22 nieuwe)

Ontdek 
HIER alle nieuwe restaurants in België en Luxemburg of download de Michelin app: Android en iOS.

 STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.

Reactie plaatsen