Chef-kok Ramon Beuk zet zich in voor Stichting Fight cancer
11 januari 2022 

Chef-kok Ramon Beuk zet zich in voor Stichting Fight cancer

Organiseer een LoveLife Diner en maak kans op een etentje bij jou thuis bereid door Ramon Beuk.

Chef Ramon Beuk verbindt zich aan een actie van Stichting Fight cancer voor Wereldkankerdag (4 februari). Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders mee te maken krijgt. De stichting wil zoveel mogelijk mensen inspireren om in februari rondom Wereldkankerdag thuis een zogeheten LoveLife Diner te organiseren. Hierbij worden gasten gevraagd om als bedankje, in plaats van een bloemetje of een fles wijn mee te nemen, een donatie te doen aan Fight cancer. Mensen die een diner organiseren ontvangen kosteloos het kookboek Wayooh! van Ramon, kiezen hun lievelingsgerecht om thuis voor vrienden en/of familie te koken en maken kans op een diner aan huis bereid door chef-kok Beuk.

Fight cancer zet zich in om met evenementen en acties door heel het land geld op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De stichting wil jongvolwassenen vanuit de liefde voor het leven inspireren om in actie te komen en hun gevoel van onmacht om te zetten in kracht en positiviteit. Wereldkankerdag (4 februari) is een dag om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én voor hun naasten of nabestaanden - te benadrukken.

Ramon Beuk: eten is liefde!
In alle culturen komen mensen samen rond de eettafel. De eettafel is niet simpelweg een plek om te eten, het is een plek van saamhorigheid en verbinding, want eten is liefde. Laat dit nu net het motto zijn van Ramon Beuk, die direct enthousiast werd over de actie van Stichting Fight cancer. Ramon z’n missie is om thuis koken makkelijker, leuker en toegankelijker te maken voor iedereen. In zijn kookboek Wayooh!, dat iedereen die een LoveLife Diner organiseert kosteloos ontvangt, stimuleert Beuk om je eigen creativiteit in te zetten om met zijn recepten, tips en tricks de lekkerste creaties klaar te maken.


Het voelde voor Beuk dan ook als een logische stap om zich te verbinden aan deze actie van Fight cancer: “Ik vind het te gek dat Fight cancer de liefde voor het leven combineert met koken en hiermee meer awareness wil creëren voor de ziekte kanker. Het kost mensen weinig moeite om mee te doen en ze krijgen er veel voor terug. En het is gewoon onwijs leuk om je eigen creaties gemakkelijk op tafel te zetten! Naast dat gasten als bedankje een donatie doen aan Fight cancer, kan iedereen ook zijn of haar eigen netwerk inzetten om nog meer geld op te halen.” De opgehaalde donaties gaan naar een aantal door Stichting Fight cancer geselecteerde kankeronderzoeken.

Aanmelden 
Aanmelden voor een LoveLife Diner kan op fightcancer.nl/lovelifediner. Uiteraard is het van belang om een LoveLife Diner veilig te organiseren volgens de op dat moment geldende maatregelen. Mensen die een diner organiseren ontvangen kosteloos het kookboek Wayooh! van Ramon Beuk en maken kans op leuke prijzen: onder andere een diner aan huis van Ramon Beuk, een Loetje dinerbon t.w.v. EUR 100 en een Deluxe Shared Dining Box van Brasserie van Dam.


Reactie plaatsen