Nieuw in de MICHELIN Gids voor de maand december.
20 december 2021 

Nieuw in de MICHELIN Gids voor de maand december.

Elke derde woensdag van de maand worden er enkele restaurants bekendgemaakt die hun intrede maken in de MICHELIN Gids. Deze restaurants krijgen direct een persoonlijke pagina op de website en de app en zijn te herkennen aan het ‘Nieuw’ symbool.

Worden dan ook MICHELIN sterren, groene MICHELIN sterren en Bib Gourmands bekendgemaakt? Dat zou best kunnen! Al zal u de nieuwe onderscheidingen pas tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie ontdekken volgend jaar op 28 maart in Amsterdam.

Deze maand hebben de inspecteurs opnieuw drie restaurants geselecteerd. We moedigen u uiteraard aan om zodra het weer kan deze beloftevolle zaken snel uit te proberen en de horeca te (blijven) steunen tijdens deze uitdagende tijden.

Restaurant 273Utrecht
Chef Tommy den Hartog combineert het beste van twee werelden. Zijn restaurant oogt elegant, al zorgen de koperen en turquoise kleuren voor een contemporaine feel en kan u uw ogen niet afhouden van de open keuken (de chef’s table ziet er top uit!). Het bord volgt naadloos: klassieke cuissons en wereldse inspiraties komen hier mooi samen op het bord. Kalfszwezeriken begeleidt de chef bijvoorbeeld met een jus de veau die is geparfumeerd met kruidnagel en sinaasappel, waarmee hij zijn bereiding diepgang geeft. Chef Den Hartog tovert even gezwind een lekker vegetarisch gerechtje op het bord. Of laat u gerust verleiden door een van zijn oesterbereidingen, zoals de combinatie van oester met een pittige steak tartaar. Utrecht heeft er met Restaurant 273 een fijne zaak bij.

Foto ©Corina van Manen

Vive La Vie Groningen
Bent u klaar om verrast te worden? Het sfeervolle 
Vive La Vie, dat ondergebracht is in een nostalgisch pand hartje Groningen, bedient u op uw wenken. Jeroen Sportel werkt enkel met een verrassingsmenu om in te kunnen spelen op de seizoenen en het marktaanbod. Van bij de eerste hap bewijst hij dat hij uw vertrouwen meer dan waard is. Zijn creativiteit is namelijk zeer beheerst. Zijn zoektocht naar diepgang gaat regelmatig gepaard met invloeden uit alle hoeken van de wereld. Bij een feilloos in de pan gebakken schol serveert hij bijvoorbeeld een beurre blanc die opgepept wordt met de kruidigheid van vadouvan. Chef Sportel durft ook wel uit te dagen, bijvoorbeeld door cantharellen te verwerken in een dessert met chocolade en bramen. Het is in dergelijke combinaties dat u het talent van deze man herkent. Lang leve Vive La Vie!

Foto ©Sandra Tamminga

Porta Sud, Breda
Familiereizen op een camping langs het Gardameer. Daar werd Ralph Geerts verliefd op de verleidelijke smaken van de Italiaanse keuken. In Porta Sud, charmant gelegen in de art-nouveausfeer van Passage Zuidpoort, trakteert hij u op een contemporaine interpretatie van zuiderse smaken met de zuiverheid die we kennen van de Nordic keuken. Een cannelloni vult hij bijvoorbeeld met stukjes oosterscheldekreeft, witte en groene asperges en een eieremulsie. Hij bestrooit de smakelijke pasta met peterselie, truffel, pecorino en wat fijne olijfolie. Dit gerecht typeert de aromatische keuken van Ralph Geerts. De smaken zijn hier bekend, maar toch weer wat anders. Deze chef beheerst de kunst om klassieke smaken zijn eigen touch te geven. En dat zorgt bij elk etentje in 
Porta Sud voor nieuwe ontdekkingen.

    Foto ©Joost van As


Mooie aanbieding van STRRN Magazine!

 

Reactie plaatsen