Nieuwe restaurants die de MICHELIN inspecteurs in Nederland hebben geselecteerd voor de maand oktober
23 oktober 2022 

Nieuwe restaurants die de MICHELIN inspecteurs in Nederland hebben geselecteerd voor de maand oktober

Elke maand maken de inspecteurs van Michelin enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Michelingids Nederland. 

De geselecteerde restaurants krijgen meteen een persoonlijke pagina op de website en in de app. U herkent ze ook gemakkelijk dankzij het ‘Nieuw’ symbool. Worden dan ook Michelinsterren, groene Michelinsterren en Bib Gourmands bekendgemaakt? Dat zou best kunnen! Al zal u de nieuwe onderscheidingen pas tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie ontdekken.

Nieuw in de MICHELIN Gids voor oktober 2022
Deze maand hebben de inspecteurs drie restaurants geselecteerd. We moedigen u uiteraard aan om deze beloftevolle zaken snel uit te proberen.

Basiliek - Harderwijk

Yornie van Dijk heeft het restaurant van zijn voormalige chef Rik Jansma overgenomen en naar zijn hand gezet. Het interieur combineert gepersonaliseerde tekeningen, brute muren en luxueuze materialen. Kortom: een gezellige plek waar de open keuken uw aandacht trekt. Chef Van Dijk maakt zich de nuances van de hedendaagse keuken eigen, met een beheerst evenwicht tussen aciditeit en pit. Details als onrijpe en groene aardbeien bij dry aged hamashi geven zijn gerechten een extra dimensie. Of wat dacht u van snoekbaars uit het IJsselmeer dat in palingboter wordt gegaard, in combinatie met smaakmakers als oesterblad, huacatay voor wat pit en frisse groene appel? Wees maar zeker: Basiliek is in goede handen!

Basiliek ©JL Visuals

Rura by Naomi & Joey - Roermond
Naomi & Joey verwennen u met een casual fine dining ervaring. De intieme sfeer van hun restaurant is laidback en gezellig. En of Joey nu enkel met groenten kookt of niet (2 menu’s beschikbaar), steeds valt zijn voorkeur voor bewerkte gerechten op. Mooie producten geeft hij graag verschillende gedaantes, diepe Franse sauzen en wereldse ideeën zorgen voor punch. Een voorbeeld van zijn veelzijdigheid? Wij smulden van een filet van roodbaars die feilloos op een zuurdesembroodje was gebakken, bijgestaan door een lekkere antiboise van tomaat en een fris kruidenslaatje om het plaatje rond te maken. Dergelijke zomerse gerechten hebben nu plaats gemaakt voor stevigere kost, zoals patrijs met bloedworst en zuurkool. Niet te weerstaan!

Rura by Naomi & Joey ©Jeroen Jorissen

Sinck - Amsterdam
Amsterdammers en toeristen spreken maar al te graag af in het bruisende Sinck. Dit oude pand aan de Prinsengracht charmeert met zijn terras aan het water en leuk bistrodecor. De gezochte wijnkaart (er is een wijnbar op de -1) en moderne creaties matchen perfect. Chef Sander kookt rechttoe rechtaan. Enkele elementen die vol op smaak zijn en sauzen voor een fijne begeleiding. Wij genoten er bijvoorbeeld van smeuïge burrata die werd begeleid door rijpe coeur de boeuf tomaat, zacht smakend ijs van savoramosterd voor een subtiel pitje, een bouillon van tomaat en crumble van zwarte olijf. Dit soort doeltreffende gerechten typeren Sinck en verklaren meteen waarom deze zaak in de smaak valt. Dit is echt wel Amsterdam op z’n coolst!

Sinck ©Timo van der Stad
Geschreven door Le Guide MICHELIN


De nieuwste editie van STRRN Magazine is nu beschikbaar!

Koming van CadzandNu afsluiten


 

 

 Reactie plaatsen