Michelin onthult 3 nieuwe restaurants voor mei 2023
24 mei 2023 

Michelin onthult 3 nieuwe restaurants voor mei 2023

Elke maand maken de Michelin inspecteurs enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Michelingids Nederland. De bedrijven krijgen meteen een persoonlijke pagina op de website en de app. U herkent ze ook gemakkelijk dankzij het ‘Nieuw’ symbool.

Worden dan ook Michelinsterren, groene Michelinsterren en Bib Gourmand restaurants bekendgemaakt? Dat zou best kunnen! Al zal u de nieuwe onderscheidingen pas tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie ontdekken. Deze maand hebben de inspecteurs drie nieuwe restaurants geselecteerd. We moedigen u uiteraard aan om deze beloftevolle zaken snel uit te proberen. De inspecteurs van de Michelingids zijn het hele jaar door op pad om naar de beste restaurants te speuren. Wat zou het zonde zijn om hun nieuwste ontdekkingen geheim te houden!

De nieuwe inschrijvingen zullen worden vermeld op de website van de MICHELIN Gids Nederland, net als op onze mobiele applicaties (beschikbaar op iOS en Android). 

Blumé - Groningen
Herkenbare smaken zijn de corebusiness van Blumé, maar dan ietwat anders dan u verwacht. Aardpeer om een chocoladedessert een aardse toon te geven, kardemom voor kruidige diepgang bij knolselderij: de chef weet met zijn out of the box ideeën spanning te koppelen aan vakkundige bereidingen. Zo weet hij ossenhaas mooi saignant te bakken, geeft hij het vlees extra power met een verfijnde bruine fond en spelen garnituren als een uitgeholde ui met uiencrème en aardappelmousseline zeker hun rol. Rep u dus naar deze elegante zaak aan de rand van het Groningse stadscentrum om het meergangenmenu te ontdekken!

©Henrice Dijks
Goyvaerts - Eindhoven
Jip, Yelle en Jesse Goyvaerts hebben zich gevestigd in Domusdela, een voormalige kerk hartje Eindhoven die zijn sereniteit heeft behouden. De moderne inkleding met Scandinavische details – de wijnkast is een eyecatcher – sluit daar mooi bij aan. De broers mixen internationale creativiteit en Franse finesse met Japanse smaakmakers. Met zoete sojasaus gelakte knolselderij sublimeren ze bijvoorbeeld door er een crème van knolselderij bij te serveren die is versterkt met een pittige kruidenmix, geassocieerd met een kruidige emulsie van een beurre blanc met salie en een vinaigrette van kervel. Deze vegetarische bereiding toont aan hoe de chefs een fijn evenwicht weten te bereiken tussen zoete/zoute/kruidige nuances. Goyvaerts, dat is power op het bord!


Goyvaerts ©Jesse Goyvaerts

Rozewied - Kortgene
Rozewied, klaproos in het Zeeuws, is het verhaal van Ferdy en Noëmie. Ze doen alles met z’n tweetjes in dit eeuwenoude pand dat ze met respect voor het verleden hebben opgefrist. Klassieke combinaties tonen zich op het bord van hun moderne kant. Denk aan de associatie van lam en look, maar dan met de lichtheid en speelsheid die gasten vandaag verwachten. Een warme ballotine met vulling van kip krijgt dan weer morilles naast zich en een geraffineerde kippenvelouté die is versterkt met vin jaune, wat een intens en diepgaand resultaat oplevert. De chefs van Rozewied zetten graag de Europese terroir in de verf, met een lichte voorkeur voor vis en aandacht voor elegante sauzen.

©Rozewied

- Geschreven door Le Guide MICHELIN
- Hoofdfoto Goyvaerts ©Jesse Goyvaerts

  STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland.

Check ons welkomstcadeau!

Reactie plaatsen