Twee nieuwe namen voor januari in Michelingids
26 januari 2023 

Twee nieuwe namen voor januari in Michelingids

Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland nieuwe restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse gids van 2023. De restaurants krijgen een persoonlijke pagina op de website en de app en zijn te herkennen aan het ‘Nieuw’ symbool. Of zij dan ook een Michelinster, groene ster of Bib Gourmand krijgen, wordt dit jaar tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie onthuld.

Deze maand hebben de inspecteurs twee restaurants geselecteerd. We moedigen u uiteraard aan om deze beloftevolle zaken snel uit te proberen.

Ambrozijn - Valkenburg
Het voormalige Irenekerkje (1891) is vandaag een restaurant waar design hoogtij viert. Het vroegere orgel is een bar geworden, brute zwarte muren omringen u, het nieuwe dakgebinte springt in het oog, rondom de volledig open keuken bewondert u het werk van Sven Nijenhuis, … Deze plek is bijzonder. Te meer omdat de talentvolle chef gezwind speelt met Franse cuissons en nieuwerwetse technieken. Met verfijnde sauzen en oog voor gedetailleerde smaakmakers drukt hij zijn stempel. Het gedetailleerde samenspel van tonijn in carpaccio, zure room, zwarte knoflook en een zeer verfijnde jus van dashi toont de diepgang aan die chef Nijenhuis typeert. Dit is ambrozijn voor fijnproevers!

Ambrozijn ©Guy Houben
Poortman - Veeningen
Poortman heeft al meer dan honderd jaar op de teller staan. Het is van café-restaurant geëvolueerd naar een echt restaurant, waar de authentieke herinneringen bijdragen aan de gezelligheid. Klassiekers als de uitgesproken smaak van kalfstong met spitskool of zacht gegaarde hazenpeper met zoet opgemaakte rode kool worden met evenveel metier bereid als een wereldse ceviche van zeebaars met beheerste friszurigheid of een uitbundig groentegerecht rond knolselderij. Generositeit staat hier vast op de kaart, zonder de finesse van bijvoorbeeld een wildjus in de weg te staan. U zult het al raden: kiezen uit het aantrekkelijke à la carte aanbod is een ware opgave. Want wees maar zeker dat bij Poortman de smaak overheerst!

Poortman ©Susan BruggemanGeschreven door Le Guide MICHELIN
Hoofdfoto Ambrozijn ©Corina van Manen

STRRN Magazine - alles over de culinaire top van Nederland.

Koming van CadzandCheck ons welkomstcadeau!

Reactie plaatsen