Nieuwe restaurants die de MICHELIN inspecteurs in Nederland hebben geselecteerd voor de maand november
17 november 2022 

Nieuwe restaurants die de MICHELIN inspecteurs in Nederland hebben geselecteerd voor de maand november

Elke maand maken Michelin inspecteurs enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Michelingids Nederland.

De geselecteerde restaurants krijgen meteen een persoonlijke pagina op de website en in de app. U herkent ze ook gemakkelijk dankzij het ‘Nieuw’ symbool. Worden dan ook Michelinsterren, groene Michelinsterren en Bib Gourmands bekendgemaakt? Dat zou best kunnen! Al zal u de nieuwe onderscheidingen pas tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie ontdekken.

Nieuw in de MICHELIN Gids voor november 2022
Deze maand hebben de inspecteurs twee restaurants geselecteerd. We moedigen u uiteraard aan om deze beloftevolle zaken snel uit te proberen.

Bistro de la Mer - Amsterdam
U zit in de Utrechtsestraat, hartje Amsterdam, maar uw gedachten dwalen in deze gezellige bistro vaak af naar Parijs. De grote oesterbar, de menu’s van geroemde Franse brasserieën aan de muren, het retroservies op de tafels: het respect voor het verleden is hier groot. Oude visrecepten worden met veel gevoel en zonder enige pretentie geherinterpreteerd. Intens smakende vissoep, een met verfijning gepimpte cocktail van noordzeekrab, tarbot die perfect op de graat wordt geroosterd en wordt vergezeld door morilles en een beurre blanc die recht uit het boekje komt, … Deze viskeuken is next level. Retro. Origineel. En dat allemaal à la carte! Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot verbazen alweer met hun eigenwijze herintroductie van de traditionele keuken.

Bistro de la Mer ©Chantal Arnts

Rotonde - Rotterdam
Lokale groenten halen ze met de camionette op biogas, dat wordt verkregen door hun afval te composteren. Alle facetten van respectvol gekweekte ingrediënten worden benut. Op de kaart staan enkel biodynamische en natuurwijnen. Duurzaamheid zit in het hart van Rotonde, dat zich evenwel in vraag blijft stellen. Die visie vertaalt zich in creatieve, intrigerende smaakbommetjes. Verrassend. Fijn. Zo verwerken ze zeesla onder meer in een millefeuille en krokante tuile, serveren ze daar framboos bij, net als een crème op basis van tofu, vlierbloesem en aalbessen. De combinatie van ziltige, zoete en fruitige smaken intrigeert bij elke hap. Nog een laatste tip: een plek aan de open keuken is een must om de chefs het vuur van hun houtbarbecue te zien bedwingen!Rotonde ©Ruth Nije Bijvank

Geschreven door Le Guide MICHELIN
Hoofdfoto Rotonde ©Ruth Nije Bijvank

Voor de culinaire liefhebber heeft STRRN Magazine een 12-tal exclusieve cadeauboxen samengesteld. 

Bekijk hier

Koming van CadzandAlles over de culinaire top van Nederland

Reactie plaatsen