Oktober 2023: 3 nieuwe restaurants in de MICHELIN Gids Nederland
25 oktober 2023 

Oktober 2023: 3 nieuwe restaurants in de MICHELIN Gids Nederland

Ontdek de 2 nieuwe restaurants die de Michelin inspecteurs in Nederland hebben geselecteerd voor deze maand.

De inspecteurs van de Michelingids zijn het hele jaar door op pad om naar de beste restaurants te speuren. Wat zou het zonde zijn om hun nieuwste ontdekkingen geheim te houden! Daarom hebben ze besloten hun nieuwste vondsten met u te delen. Worden dan ook Michelinsterren, groene Michelinsterren en Bib Gourmand restaurants bekendgemaakt? Dat zou best kunnen! Al zal u de nieuwe onderscheidingen pas tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie ontdekken. Tot dan geven we u elke maand nieuwe restaurants die aan onze selectie worden toegevoegd.

Drie restaurants maken deze maand hun intrede in de Michelingids Nederland. We trekken naar Haarlem voor specialiteiten uit Bali, vinden in Maastricht een werelds verhaal en eindigen in Zwolle bij twee vrienden die hun creativiteit graag uiten met groenten.

Café Samabe - Haarlem
Zodra u dit koloniale pand uit 1899 binnenstapt, komen kruidengeuren u tegemoet. Het vele hout en exotische kleuraccenten geven schwung aan deze zaak, waar café vooral slaat op de gezellige ambiance. Café Samabe is de nieuwe versie van DjaDjan in Bergen en pakt uit met een homemade Indonesische keuken, met een lichte voorkeur voor specialiteiten uit Bali. Royaal en krachtig zijn termen die perfect de keuken typeren van chefs Jiani Gritzalis en Hozan Kassem. Denk aan aromatische martabak met sappig gehakt, ei en prei. En dan die rijke authentieke rijsttafels (ook vegetarisch) met pittige rendang en intense sambal goreng telor, … Bij Café Samabe wacht een feestmaaltijd!

Café Samabe ©Richold Bakker

Novo New Dining - Maastricht
Rodny Welters heeft zijn eigen wereld gecreëerd op de vijfde verdieping van dit fabriekspand in het Sphinxkwartier. Brute materialen en modieuze bekleding komen hier samen in een smaakvolle symbiose. Alle ogen zijn gericht op de open keuken, waar chef Welters zijn wereldse inspiraties laat spreken, ondersteund door fijne sauzen. Of het nu de meunière gebakken schelvis is met een tandoori-velouté en druppels passievrucht voor een zoet accent, of de verfijnde saus van rode kerrie en kokosmelk bij gebakken scampi, mango en cashewnoten: zijn zoektocht naar spanning maakt de naam van het Experience menu waar. Zoetekauwen zullen graag horen dat chef Welters ook een Sweet Experience aanbiedt, die geheel draait rond desserts.

Novo New Dining ©Team Tuesd

Sukerieje - Zwolle
Sukerieje heeft zich gesetteld in het karaktervolle Hopmanshuis, een voormalig pakhuis dat een smaakvolle verjonging heeft ondergaan. Dat laatste geldt ook voor de keuken. Chefs Martijn Kuik en Yannick Roodhof hebben aandacht voor groenten en uiten graag hun creativiteit. Zo verbaasden ze ons met een smeuïge ‘paté’ van cashewnoten met meloen en Spaanse peper die een fijn evenwicht vond tussen rijke smaken, zoetheid en pittigheid. Hun beheersing van uitheemse smaakmakers en geduld om sauzen de nodige diepgang te geven, zorgen voor intensiteit. Denk aan een romige saus van gerookte paling die in nori gewikkelde kabeljauw mooi ondersteunt. Sukerieje is ontegensprekelijk een zaak met ambitie!

Sukerieje ©Yannick Roodhof

Geschreven door Le Guide MICHELIN

STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.


Bekijk hier de inhoud!

Reactie plaatsen