Michelin presenteert  2 nieuwe restaurants in september.
02 oktober 2023 

Michelin presenteert 2 nieuwe restaurants in september.

Ontdek de 2 nieuwe restaurants die de Michelin inspecteurs in Nederland hebben geselecteerd voor september.

De inspecteurs van de Michelingids zijn het hele jaar door op pad om naar de beste restaurants te speuren. Wat zou het zonde zijn om hun nieuwste ontdekkingen geheim te houden! Daarom hebben ze beslist hun nieuwste vondsten met u te delen. Worden dan ook Michelinsterren, groene Michelinsterren en Bib Gourmand restaurants bekendgemaakt? Dat zou best kunnen! Al zal u de nieuwe onderscheidingen pas tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie ontdekken. Tot dan geven we u elke maand afspraak om de restaurants te ontdekken die aan onze selectie worden toegevoegd.

De nieuwe inschrijvingen zullen worden vermeld op de website van de Michelingids Nederland, net als op onze mobiele applicaties (beschikbaar op iOS en op Android). U herkent ze in een oogopslag dankzij het ‘Nieuw’ symbool. 

Twee restaurants maken deze maand hun intrede in de Michelingids Nederland. We dompelen u onder in Parijse sfeer in Grou en laten u swingen op Zuid-Amerikaanse ritmes in Amsterdam.

Bistro Pinot - Grou
Zit u in Friesland en droomt u van een uitje naar Parijs? Trek dan snel doorheen de lieflijke straatjes van Grou om deze hartverwarmende bistro te bezoeken. De nostalgische muurtegeltjes, de marmeren comptoir en houten stoelen, de Franse muziek door de boxen, … Deze zaak heeft een ziel! Bistroklassiekers worden hier volgens de regels van de kunst geëerd. Sappige ganzenlever op briochebrood, fruitige canard à l’orange, een krokant en geweldig fris makarontaartje, … De sharinggerechten (kies er zeker vier) nemen u mee naar de typische bistrootjes van de Parijse rive gauche.

©Bistro Pinot

Nazkav - Amsterdam

U krijgt even de indruk in een cave à vin te zijn beland, maar loop door om te voelen hoe deze hippe, Zuid-Amerikaanse zaak leeft op het ritme van de stad. Nazka laat een wervelwind van expressieve smaken op u los, van de pisco-cocktails tot de ceviche en andere Peruviaanse specialiteiten. Het kleurrijke samenspel van spicy/zoete pepers, Aziatische umami, de fraîcheur van leche del tigre, … Funky! De weldoordachte wereldse wijnkaart voegt nog wat extra karakter toe aan deze bijzondere ervaring.

Nazka ©Marjorie Romeijn


Geschreven door Le Guide MICHELIN
Hoofdfoto Nazka ©Marjorie Romeijn

STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.

Reactie plaatsen