Topchef Edwin Vinke presenteert nieuw kookboek: One Pro
26 oktober 2023 

Topchef Edwin Vinke presenteert nieuw kookboek: One Pro

Met het nieuwe One Pro kookboek met recepten van topchef Edwin Vinke kies je voor je eigen gezondheid en krijg je controle op je eigen lichaam en leven. 
In samenwerking met One Pro heeft topchef Edwin Vinke van De Kromme Watergang** voor het One Pro kookboek samen met zijn keukenteam bestaande recepturen teruggeschreven naar slechts één eiwit. Bestaande recepturen die van oudsher met veel meer eiwitten worden vervaardigd. Koken met één eiwit per maaltijd vergde de uiterste creativiteit van het hele team, omdat ze op zoek zijn gegaan naar nieuwe combinaties. Geen zware room- of botersauzen meer met boter en slagroom, maar een mousselinesaus op basis van kokosmelk en olie.

Fit van tafel
Edwin: ‘Als team zijn we teruggegaan naar de basis en hebben we nagedacht over vragen als: ‘Wat bindt een mayonaise en hoe ontstaat zo’n binding?’, ‘Hoe wordt een romige smaak gerealiseerd?’ en ‘Hoe blijft de smaak behouden waardoor een gerecht zo geliefd is geworden?’ als er in elk gerecht maar slechts één eiwit mag voorkomen. Dit was voor het hele team een bijzonder uitdagende, maar uitermate leerzame reis. De ervaringen van deze reis wil ik graag in dit boek met je delen. Gezondheid is immers ons grootste goed en daarom wil ik dat u met uw familie en vrienden fit van tafel gaat’.

Inhoud
De inhoud van het One Pro-kookboek is lezenswaardig en uitermate praktisch. Zo zijn alle recepten in het boek, verdeeld over 12 proteïne soorten, geschikt als ontbijt-, lunch- of dinergerecht. Het geheel wordt gecomplementeerd met heerlijke nagerechten. Het op tafel zetten van een meergangen-diner met één eiwitsoort behoort met dit boek dus tot de mogelijkheden.

Om de planning voor u te vereenvoudigen, zijn alle recepten opgedeeld in een gedeelte ‘voorbereiding’ en ‘bereiding’. De basis sauzen en dressings in dit boek kunnen op voorhand in grotere hoeveelheden worden bereid (en ingevroren), zodat uiteindelijk het bereiden van het hoofdrecept minder tijd in beslag neemt. Op deze wijze kan eerder op de dag, of in de dagen ervoor, al het meeste werk worden verricht. Zodra de gerechten worden genuttigd, hoeft deze alleen nog maar te worden afgewerkt. Ideaal dus als u een One Pro-maaltijd wilt meenemen.

Recepturen
Sommige recepten in dit boek lenen zich om op meerdere manieren te worden ingezet. Ter illustratie: een smoothie op yoghurtbasis, kan tevens worden gebruikt als dressing op een salade door de yoghurt in het recept te vervangen door een oliesoort. Het vinden van de benodigde ingrediënten kan soms lastig zijn. Voor sommige, moeilijker verkrijgbare ingrediënten is daarom in de voetnoot een alternatief opgenomen. Tevens bevindt zich in het boek een basis-ingrediëntenlijst, zodat u tijdens de bereiding van de recepturen alle basisingrediënten binnen handbereik heeft. Alle recepten in dit boek zijn getest door de redactie en zijn voor vier personen, tenzij anders aangegeven.

Over One Pro
One Pro is een Nederlandse onderneming die zich inzet voor een gezonde kook- en leefstijl, teneinde de levenskwaliteit van mensen te verbeteren. Gezonde voeding is immers hét medicijn van de toekomst. Onderscheidend is dat de focus ligt op 1 proteïne soort per maaltijd. Eigenaren van One Pro zijn Edwin Vinke van De Kromme Watergang**, natuur- en voedingsgeneeskundige Marja Hevel en ervaringsdeskundige en culinair publiciste Henriëtte van Norel uit Maarn.

NU VERKRIJGBAAR!

BESTEL JOUW EXEMPLAAR HIER

STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.
Bekijk hier onze eindejaarsaanbieding

Reactie plaatsen