Nieuwe uitdaging voor topchef Onno Kokmeijer
26 september 2023 

Nieuwe uitdaging voor topchef Onno Kokmeijer

SVH Meesterkok Onno Kokmeijer, voormalig executive chef en restaurantmanager van Ciel Bleu**, kiest voor de zich snel ontwikkelende wereld van catering en wordt Culinary Director bij  DarkKitchenXL. Hij presenteert ook zijn eigen menubox: ‘Onno bij je thuis.’

Van de sterren tussen de wolken in ‘Ciel Bleu’ naar een ondergrondse ‘Dark kitchen’. Dat klinkt wellicht niet erg voor de hand liggend, maar voor de met twee Michelinsterren bekroonde chef Onno Kokmeijer is het een logische nieuwe stap in zijn imposante culinaire carrière. In termen van creativiteit en in kwaliteit van leven. ‘Ik wil een signaal afgeven aan de nieuwe generatie chefs: ook in de cateringwereld kun je werken op hoog niveau. En met een betere balans tussen werk en privé. Voor mij ligt hier de toekomst.’ Het is voor het eerst dat een chef met een dergelijke staat van dienst zo’n overstap maakt. 

Catering & Menuboxen
DarkKitchenXL (DKXL) in Bussum is een snelgroeiende speler in culinaire productie. Het is de drijvende kracht achter onder meer de menuboxen van (sterren-)chefs, die in de coronaperiode een groot publiek bereikten en sindsdien mateloos populair zijn. Ook heeft de keuken een voorbereidende rol voor horeca en (event-)catering. Onno Kokmeijer gaat zich bij DKXL bezighouden met de culinaire invulling van de producten en diensten. Hij wordt verantwoordelijk voor de samenstelling en ontwikkeling van menu’s en bereidingen en gaat de ambitieuze en gemotiveerde keukenbrigade coachen, (op)leiden en selecteren. En hij komt met zijn eigen menubox, waarmee kook- en eetliefhebbers thuis kunnen genieten van de smaken en bereidingen van de tweesterrenchef.

Onno bij je thuis
Om de samenwerking feestelijk in te luiden presenteren DKXL en Kokmeijer de 2** thuismenubox ‘Onno bij je thuis’. Vier gangen, ook beschikbaar in een vegetarische variant. Zo kan heel Nederland thuis koken zoals Kokmeijer. De box is vanaf vandaag via eatsous te bestellen.

Onno: ‘Ik heb de cateringwereld altijd fascinerend gevonden, er zit enorm veel ontwikkeling in en er is echt iets gaande. Het mooie van catering op hoog niveau bij DKXL is dat ik hier de kwaliteit en liefde voor het vak in kwijt kan, maar met een hoge quality of life. Dat wil ik ook graag overdragen aan nieuwe collega’s in het vak.’ Jeroen Vermeulen, business development directeur van DKXL: ‘Ik ben heel gelukkig met de komst van Onno Kokmeijer.’ Zijn expertise en ervaring geeft een nieuwe kwaliteitsimpuls aan gerechten, productie en collega’s. Met Onno gaat DKXL een nieuwe fase in van verdere groei en ontwikkeling.'

Over Onno Kokmeijer
De SVH meesterkok Onno Kokmeijer behoort al vele jaren tot de absolute culinaire top. Sinds zijn 17e heeft hij gewerkt bij ‘De Twee Schouwtjes’, ‘De Swaen’, ‘De Hoefslag’, ‘De Gieser Wildeman’ en ‘Merlet’ - waar hij souschef was. In 2002 maakte hij de overstap naar het iconische restaurant Ciel Bleu in het Amsterdamse Okura Hotel. Kokmeijers culinaire prestaties met keukenchef Arjan Speelman werden door Michelin bekroond met twee sterren. Hij stopte zijn carrière bij Ciel Bleu** na bijna 20 jaar. Na een sabbatical slaat hij nu een nieuwe richting in. Kokmeijers drijfveer is een constante zoektocht naar perfectie in product, balans en verdieping van het ambacht. Naast zijn werkzaamheden voor DKXL is Onno Kokmeijer ondernemer, private chef en ambassadeur voor Berger, Da Boronia Olijfolie en Marigold Culinair.

Over DKXL
DarkKitchenXL is een grote, centraal gelegen productiekeuken. In de coronaperiode ontstonden er in de horecasector verschuivingen en dus nieuwe mogelijkheden. Het is in deze tijd niet meer vanzelfsprekend dat aan een restaurantkeuken ook direct een restaurant verbonden zit, of dat een event- of congreslocatie zelf ook over een keukenbrigade beschikt. DKXL is op deze trend ingesprongen. Vanuit de professionele keuken voorziet DKXL in food catering voor diverse evenementenlocaties, en in de productie van ready to heat, shared dining en ready to cook, fine dining-menuboxen voor bekende Nederlandse chefkoks. DKXL is gestart in de zomer van 2021 en werkt met een vast keukenteam vanuit Bussum.


STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.

84 pagina's - bekijk hier de inhoud!

Reactie plaatsen