Heropening Inter Scaldes: nieuw tijdperk voor een iconisch restaurant
13 oktober 2023 

Heropening Inter Scaldes: nieuw tijdperk voor een iconisch restaurant

Restaurant Inter Scaldes, heropent op 16 november haar deuren na een uitgebreide renovatie en de overname door Pillows Hotels begin dit jaar. De nieuwe mede-eigenaren, twee Michelinsterren en 18/20 Gault&Millau chef Jeroen Achtien en zijn partner Sanne, zetten de reputatie van het restaurant voort. Het restaurant heeft 12 Pillows suites die exclusief beschikbaar zijn voor gasten van het restaurant.

‘Het is een droom die uitkomt om Inter Scaldes over te nemen,’ zegt Jeroen Achtien. ‘Wij zijn erg blij met een partner als Pillows Hotels, die staat voor dezelfde topkwaliteit als wij als het gaat om gastvrijheid,’ aldus zijn vrouw, Sanne Achtien. ‘We staan te popelen om de trouwe gasten te verwennen en nieuwe te verwelkomen. Daarnaast zien we steeds vaker een jonger publiek dat wil genieten van mooi eten op hoog niveau. Maar wel op een eigentijdse en ontspannen manier. Bij ons krijg je bij ontvangst meteen een kijkje in de keuken.’
Loes Dingemans, CEO van Pillows Hotels: ‘We zijn ontzettend verheugd te mogen samenwerken met Jeroen en Sanne om onze gasten deze fantastische culinaire ervaring in Zeeland te kunnen bieden.’

De Zeeuwse Parel
Inter Scaldes, Latijn voor ‘tussen de Scheldes’, wordt ook wel de Zeeuwse Parel genoemd. Met haar ligging in de weidse polders van Zeeland tussen de Ooster- en Westerschelde, blijven de provincie en haar wateren onlosmakelijk verbonden met het gerenommeerde sterrenrestaurant. Zij geven - zoals het restaurant al meer dan 55 jaar doet - een culinaire ervaring in en mét Zeeland.

Zowel Jannis Brevet als Jeroen Achtien staan bekend om het werken met pure, lokale ingrediënten op een duurzame manier. Tussen 2001 en 2023 bezorgde Jannis Brevet Inter Scaldes drie Michelinsterren door eveneens de focus op lokaal te leggen. Voor Jeroen draait koken om een verfijnde balans en om het vinden van harmonie. Fermentatie is een extra specialiteit van Jeroen om ingrediënten in een vernieuwde en gedurfde vorm samen te brengen. 


Talent en ambitie
Jeroen had op jonge leeftijd al de ambitie om chef te worden en startte zijn carrière aan de  koksopleiding, waarna hij ervaring opdeed in restaurants met uiteenlopende stijlen. Zo werkte hij 8 jaar voor driesterrenrestaurant De Librije, de plek waar Jeroen zijn vrouw Sanne ontmoette. In 2018 verhuisden zij samen naar Zwitserland waar Jeroen een aanstelling kreeg als executive chef bij Restaurant Sens behorend tot Hotel Vitznauerhof. Hier nam Jeroens carrière een vlucht en werd hij geprezen door lokale en internationale media. Na een half jaar behaalde hij al zijn eerste Michelinster en al snel volgde een tweede, meerdere Gault&Millau prijzen en een 18/20 score. Met deze erkenningen keren Jeroen en Sanne na ruim 5 jaar terug naar Nederland: ‘Na een fantastische periode in Zwitserland verheugen wij ons op deze nieuwe uitdaging. 'We willen de essentie behouden die Inter Scaldes groot heeft gemaakt en tegelijkertijd onze eigen visie toevoegen aan één van Nederlands beste restaurants,’ aldus Jeroen en Sanne.

Beleving op het hoogste niveau
Jeroen en Sanne gaan voor beleving op het hoogste niveau. Bij aankomst worden gasten op een informele manier ontvangen in de intieme lounge voor een aperitief en worden de amuses bereid op de marmeren bar. Tijdens de lunch en het diner worden de gasten geleid door Sanne en onder andere Tessa van de Wouw, de talentvolle sommelier van Inter Scaldes sinds 2019. Daarnaast biedt het restaurant uitzicht op de biologische kruidentuin, zo wordt de gast meegenomen op een culinaire reis waarin iedere stap bijzonder is en je de omgeving proeft, voelt en ziet.

Het menu van Inter Scaldes is geïnspireerd op het Zeeuwse landschap en beweegt met de seizoenen mee. Opvallend voor Jeroen zijn kookstijl is de focus op fermentatie-, droog- en rijpingstechnieken én het gebruik van zoveel mogelijk ingrediënten uit de omgeving zoals alle verse vis, schaal- en schelpdieren. Jeroen combineert ook graag vlees en vis in zijn gerechten.  De smaken zijn opvallend en avontuurlijk, waarbij de gehele culinaire beleving kan worden samengevat in drie woorden: ontspan, proef en beleef.

Inter Scaldes serveert van donderdag tot zondag een vijf en zeven gangen menu. Ook biedt het restaurant de gelegenheid om te genieten van het à la carte menu, zowel voor lunch als diner. Met zowel valet parking als het helikopterplatform in de tuin biedt het restaurant de mogelijkheid voor gasten om ook hun aankomst en vertrek op hoog niveau te beleven.
Een geborgen interieur dat met elkaar verbindt
Voor het interieur koos Pillows Hotels wederom voor een samenwerking met interieurontwerper Paul Linse (Studio Linse design; Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park, Rijks Restaurant Amsterdam, Royal Opera House London). Ook in het interieur speelt gastbeleving de hoofdrol, zoals de ontspannen ontvangst in de lounge met amusebar en zicht in de keuken, waar de chef en gast elkaar ontmoeten. De topografische elementen van de omgeving komen terug in het ontwerp waarbij gebruik is gemaakt van natuurlijke tinten en zachte structuren. De basis van het interieur is de bank, die is geïnspireerd op de golvende vorm van de Scheldes. De glazen pui, met uitzicht op de biologische kruidentuin, verbinden het restaurant met haar omgeving en brengen het buitengevoel naar binnen. Het design van Paul Linse weerspiegelt het ingetogen elegante Pillows gevoel en met deze verfrissende stijl krijgen zowel de chef als de gast een prominente rol.

Meer informatie & reserveren: www.interscaldes.nl

Gerelateerd:
Jannis & Claudia Brevet stoppen na 22 jaar met hun driesterrenrestaurant Inter Scaldes

Let op: In de december editie van STRRN Magazine een uitgebreid interview met Jeroen & Sanne!


STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.
Tijdelijk aanbod

Reactie plaatsen