Topchef Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* wint de eerste Green Chef’s Hat
19 september 2023 

Topchef Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* wint de eerste Green Chef’s Hat

Topchef Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* uit Harderwijk is de eerste winnaar geworden van de nieuwe 100% plantaardige kookwedstrijd de Green Chef’s Hat. Op 18 september streden 5 deelnemers op Gastvrij Rotterdam om de titel. Het Gastronomisch Gilde organiseert deze wedstrijd samen met We’re Smart Green Guide onder andere bekend van de Radijzen.

De deelnemers moesten tijdens de finale een driegangenmenu en een amuse bereiden voor de driekoppige top jury. De jury bestond uit Frank Fol (Masterchef België en initiator We’re Smart Green Guide) , Albert Kooy (SVH Meesterkok en grondlegger Dutch Cuisine) en Michaël Vrijmoed (Masterchef België, Restaurant Vrijmoed** en 5 Radijzen).

Het was een pittige wedstrijd aangezien alle deelnemers in het bezit zijn van meerdere Radijzen die vorige week zijn uitgereikt door We’re Smart Green Guide voor de beste groenten-restaurants wereldwijd.

De deelnemers waren aan elkaar gewaagd en het ene na het andere prachtige gerecht kwam de keukens uit. De jury was erg onder de indruk van het niveau.

Frank Fol, Initiator We’re Smart Green Guide en Masterchef België “Het is heel fijn om te zien hoe de deelnemers de balans vinden tussen groeten en fruit in de desserts, dit is een mooie ontwikkeling want de gerechten die wij vandaag geproefd hebben kunnen zo op de restaurantkaart.

“De spanning die in de gerechten terugkwam was echt beestachtig goed!” Aldus jurylid en SVH Meesterkok Albert Kooy.

Ook jurylid Michaël Vrijmoed was enorm enthousiast: “We hebben verscheidenen prachtige gerechten geproefd boordevol smaak en complexiteit die tot een zeer mooie wedstrijd hebben geleid.

De eerste editie finale van de Green Chef Hat was op Gastvrij Rotterdam en beursdirecteur Robert Melaart is hier enorm trots op. “De Green Chef’s Hat is écht een wedstrijd die past in de huidige tijdsgeest waar plantaardig koken steeds meer een plek in neemt in de gastronomie. Op naar de volgende editie!”

Het Gastronomisch Gilde is heel erg tevreden met het verloop van de wedstrijd en het enthousiasme wat er is onder chefs voor deze nieuwe wedstrijd. “Yornie is een echte wedstrijdkok en het is een kroon op zijn harde werken van afgelopen jaren” Alle finalisten hebben een excellente kennis van smaak en de groentebereidingen die zij vandaag hebben gepresenteerd.

Winnaar Yornie van Dijk was overweldigd door de uitslag. “Ik ben enorm verrast en trots dat ik als eerste deze prijs in ontvangst mag nemen. Ik hoop dat ik alle jonge koks inspireer om mee te doen aan de wedstrijden”

Vanaf 1 oktober is het mogelijk om in te schrijven voor de voorrondes van de Green Chef’s Hat die gehouden zullen worden op de HORECAVA in januari.

STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.

DEZE EDITIE LOS BESTELLEN KAN HIER

Reactie plaatsen