Culinaire Wadden Weken

Van 21 oktober tot en met 26 november 2023 vindt de tweede editie van de Culinaire Wadden Weken plaats. Dit jaar nemen 54 restaurants uit het gehele Waddengebied deel aan dit culinaire evenement.

De Culinaire Wadden Weken dragen bij aan het ambitieuze doel om de duurzaamste bestemming van Europa te worden. De bijdrage van de restaurants zit in het gebruik van lokale (en vaak biologische) producten. Het Waddengebied heeft een rijke culinaire traditie en deze weken dragen bij aan het herwaarderen van Waddenproducten, zowel in restaurants als bij mensen thuis.

Lokale smaken op het menu
“We vergeten soms welke mooie producten gewoon in ons eigen gebied groeien. De smaken zijn bijzonder door de zilte ondergrond, die je in de rest van Nederland nauwelijks vindt. Door te koken met lokale producten verlagen de deelnemende restaurants hun ecologische footprint. Ze hebben kortere transportafstanden, kijken naar de herkomst van de ingrediënten en dragen bij aan de lokale economie. Al met al: het is de hoogste tijd dat Waddenproducten weer in het middelpunt van de belangstelling komen te staan,” aldus Enno Lieder, kok én projectmedewerker van het project Waddengastronomie versterkt Werelderfgoed.

Deelnemende restaurants
Vorig jaar namen 30 restaurants deel aan de Culinaire Wadden Weken, dit jaar is Visit Wadden verheugd te kunnen aankondigen dat het aantal is opgeschaald naar meer dan 50, waaronder twee sterrenrestaurants, Bij Jef op Texel en Onder de LInden in Aduard. Dit illustreert de groeiende waardering van chefs voor lokale Waddenproducten en hun toewijding aan het behoud van de unieke smaken van het gebied.

40 restaurants Fries Waddengebied
Langs de Friese Waddenkust en op de eilanden doen er maar liefst 40 restaurants mee. Alle andere restaurants zijn te vinden aan de Waddenkust van Groningen, Noord-Holland en Texel. Een volledige lijst van deelnemende restaurants is beschikbaar op de website van Visit Wadden: www.culinairewaddenweken.nl Ook is via die weg een groot aantal menu’s voor thuis beschikbaar en worden er diverse culinaire food routes door het Waddengebied aangeboden.

STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.

Check onze aanbieding!

Reactie plaatsen