Januari 2024: 3 nieuwe restaurants in de Michelingids Nederland
25 januari 2024 

Januari 2024: 3 nieuwe restaurants in de Michelingids Nederland

Ontdek hier de 3 nieuwe restaurants die de Michelin inspecteurs in Nederland hebben geselecteerd voor januari:

De inspecteurs van de Michelingids zijn het hele jaar door op pad om naar de beste restaurants te speuren. Wat zou het zonde zijn om hun nieuwste ontdekkingen geheim te houden! Daarom hebben ze besloten hun nieuwste vondsten met u te delen. Worden dan ook Michelinsterren, groene Michelinsterren en Bib Gourmand restaurants bekendgemaakt? Dat zou best kunnen! Al zal u de nieuwe onderscheidingen pas tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie ontdekken. Tot dan geven we u elke maand nieuwe restaurants die aan onze selectie worden toegevoegd. De nieuwe inschrijvingen zullen worden vermeld op de website van de Michelingids Nederland, net als op de mobiele applicaties (beschikbaar op iOS en Android). U herkent ze in een oogopslag dankzij het ‘Nieuw’ symbool.

De volgende drie restaurants maken deze maand hun intrede in de Michelingids Nederland. We trekken naar Groningen voor een genereuze brouwbistro, vinden in Valkenburg een geweldige sauzenmaker en gaan in Apeldoorn genieten van schoonheid en diepgang. 

De Etalage - Geleen
Mannenmode heeft plaats gemaakt voor deze gezellige bistro met een vleugje Parijse charme. Achter de kachel staat een jong team met ervaring in mooie huizen, dat merkt u aan het bord. Zo zetten ze de bekende associatie van kalfszwezerik en ui naar hun hand met speelse texturen en een beurre blanc met een toets van gekaramelliseerde ui als verfijnde basis. Deze chefs weten goed hoe wereldse smaakmakers nuance toevoegen. Ze serveren zowel voor de lunch als het diner een menu (keuze tussen drie, vier en vijf gangen), de à la carte is voor het diner dan weer meer bewerkt dan voor de lunch. En als u ’s namiddags in het centrum van Geleen bent, loopt u toch even binnen voor een drankje en enkele bites?


De Etalage ©Wendy de BruijneHet Arsenaal 1309 - Doesburg
Björn de Waal heeft een bijzondere relatie met groenten en fruit. Hij haalt ze zo lokaal mogelijk en laat hen de hoofdrol spelen in zijn creatieve keuken. Denk aan mandarijn in combinatie met gekonfijte kumquat, een luchtige espuma van mais, krokante aardappelkaantjes en zwarte truffel. De chef kookt bijvoorbeeld ook graag met wild, al spelen de groentegarnituren ook in die gerechten een voorname rol. Hij deed onder meer ervaring op bij groene MICHELIN ster Bolenius, waar hij de visie van Dutch Cuisine leerde appreciëren. Dat merkt u aan de keuze om te koken met vooral Nederlandse producten. Een bezoek aan de pittoreske Hanzestad Doesburg is niet volledig zonder een etentje in dit voormalige klooster, een prachtige mix van oud en nieuw.


Het Arsenaal 1309 ©Sven Scholten


Savour - Haren
Trijntje en Jaap brengen extra leven in dit geanimeerde dorp net buiten Groningen. U kent ze misschien nog van Gastrobar Bij Jaap in Assen, waar ze werden onderscheiden met een Bib Gourmand. Ze ontvangen u op hun nieuwe adres nog even hartelijk en staan steeds klaar met raad en daad. Chef Jaap wordt in de keuken ondersteund door jonge enthousiastelingen, en dat merkt u. Hun keuken is doordacht, verfijnd en technisch. Mooi rosé gegaarde filet van hert geven ze bijvoorbeeld extra nuances door het vlees te combineren met rode biet en vlierbloesem in diverse gedaantes. Er zitten leuke ideeën achter de menu’s van Savour (keuze tussen vier, vijf en zes gangen, ook een groentemenu beschikbaar). Je zou voor minder enthousiast worden!


©Savour


Geschreven door Le Guide MICHELIN.
Hoofdfoto ©Savour
STRRN Magazine - alles over de culiniare top van Nederland.


Reactie plaatsen