Nieuwe restaurants in de  Michelingids Nederland voor december
20 december 2023 

Nieuwe restaurants in de Michelingids Nederland voor december

Ontdek de 3 nieuwe restaurants die de Michelin inspecteurs in Nederland hebben geselecteerd voor december.

De inspecteurs van de Michelingids zijn het hele jaar door op pad om naar de beste restaurants te speuren. Wat zou het zonde zijn om hun nieuwste ontdekkingen geheim te houden! Daarom hebben ze besloten hun nieuwste vondsten met u te delen. Worden dan ook Michelinsterren, groene Michelinsterren en Bib Gourmand restaurants bekendgemaakt? Dat zou best kunnen! Al zal u de nieuwe onderscheidingen pas tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie ontdekken. Tot dan geven we u elke maand nieuwe restaurants die aan onze selectie worden toegevoegd.
De nieuwe inschrijvingen zullen worden vermeld op de website van de Michelingids Nederland, net als op de mobiele applicaties (beschikbaar op 
iOS en Android). U herkent ze in een oogopslag dankzij het ‘Nieuw’ symbool.
De volgende drie restaurants maken deze maand hun intrede in de Michelingids Nederland. We trekken naar Groningen voor een genereuze brouwbistro, vinden in Valkenburg een geweldige sauzenmaker en gaan in Apeldoorn genieten van schoonheid en diepgang. Scrol verder en ontdek deze nieuwe inschrijvingen!


Dokjard - Groningen
Een oud pakhuis bij de pittoreske Noorderhaven, de geur van de brouwsels die u ontvangt en het uitzicht op de grote brouwketels, de leuke mix van een pubsfeer en attentvolle bediening: deze ‘brouw-bistro’ is lekker ongedwongen. De keuken kent geen grenzen en slalomt gezwind tussen klassiek en creatief. Van de steak tartaar met Aziatische punch tot de zacht gegaarde varkenswangen met dukah en sesamzaden: deze keuken is expressief en levendig. De eigen bieren voegen dan weer persoonlijkheid toe aan het bord – denk aan hun Klusbaas, een IPA gebrouwen met rawit pepers en kefir. Ook het huisgebakken brood, met restanten van het bierproces, moeten we zeker vermelden. Wees maar zeker: het verhaal van Dokjard boeit!


Dokjard ©Tolen Scot

Limes aan den Rijn - Valkenburg (Zuid-Holland)
Daan Reijngoudt is een chef die het belang van sauzen kent. Denk aan een verfijnde roomsaus van ganzenlever met de subtiele aanwezigheid van calvados om gebakken eendenlever met zoete fruitgarnituren en een briochebroodje extra diepgang te geven. Zijn keuken is mooi met zijn tijd mee, zonder te vervallen in onnodige liflafjes. Gebruikt hij jalapeño of hoisin in zijn bereidingen, dan gebeurt dat doeltreffend. De chef verleidt ook met zijn keuze om zowel verrassingsmenu’s als een verleidelijk à la carte aanbod aan te bieden. Dankzij de knappe open keuken kan u de chef aan het werk zien. Al is een plek op het terras aan de Oude Rijn, aan de voet van een bedrijvencomplex, ook zeker de moeite waard.


©Limes aan den Rijn

Zenith - Apeldoorn
Bij Zenith spatten de gerechten van het bord. Chef Joey Stinissen pleziert oog en smaakpapillen met creaties als perfect gebakken filet van rode mul, zachte octopus, een beurre blanc met limoenblad en saus van zachte rode kerrie. Wauw! Schoonheid rijmt hier met diepgang. Het zal u niet verbazen dat deze chef al een mooi parcours heeft afgelegd. Hij beheerst traditionele cuissons en weet die met gevoel aan te vullen met frisse nuances. Dat hij het werkt niet schuwt, merkt u aan de bewerking van de borden, maar ook aan de keuze om verschillende gerechten in het verrassingsmenu te verwerken in de à la carte. In dit elegante, sfeervolle hoekpand klopt alles tot in de puntjes, fijne wijnpairings incluis!


Zenith ©Juul Harmsen

Geschreven door Le Guide MICHELIN.

STRRN Magazine - alles over de culiniare top van Nederland.

Reactie plaatsen