Bistrotel ‘t Amsterdammertje nieuw in de Michelingids voor Nederland.
23 november 2023 

Bistrotel ‘t Amsterdammertje nieuw in de Michelingids voor Nederland.

Ontdek de 3 nieuwe restaurants die de Michelin inspecteurs in Nederland hebben geselecteerd voor november.

De inspecteurs van de Michelingids zijn het hele jaar door op pad om naar de beste restaurants te speuren. Wat zou het zonde zijn om hun nieuwste ontdekkingen geheim te houden! Daarom hebben ze besloten hun nieuwste vondsten met u te delen. Worden dan ook Michelinsterren, groene Michelinsterren en Bib Gourmand restaurants bekendgemaakt? Dat zou best kunnen! Al zal u de nieuwe onderscheidingen pas tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie ontdekken. Tot dan geven we u elke maand nieuwe restaurants die aan onze selectie worden toegevoegd.

De nieuwe inschrijvingen zullen worden vermeld op de website van de Michelingids Nederland, net als op de mobiele applicaties (beschikbaar op 
iOS en Android). U herkent ze in een oogopslag dankzij het ‘Nieuw’ symbool.

De volgende drie restaurants maken deze maand hun intrede in de Michelingids Nederland. We trekken naar Groningen voor een buitengewone soufflé, smullen van rijke bistrokost in Nieuwersluis en vinden in Zwolle een creatieve chef en een gastvrouw met geweldige wijnvondsten.

Bistrotel ‘t Amsterdammertje - Nieuwersluis
Dit karaktervol pand aan de Vecht bekoort, maar wacht tot u op het terras zit waar de idylle alleen maar mooier wordt … In dit Bistrotel ontsnapt u even echt aan het drukke leven! Voor u uw comfortabele kamer opzoekt, moet u naar de ruime bistro. André Gerrits heeft hier een team aangesteld dat zijn bistroklassiekers en wereldse smaakmakers kent. Of u nu de rijke steak tartaar kiest die u zelf op smaak kunt brengen, de kruidige rendang die volgens familierecept wordt bereid of de boerderijkip van ’t spit die lekker knisperend op uw bord komt: dit is het soort zaak waar alles mag en niets moet. De ruime kaart heeft aandacht voor alle smaken en pleziert zowel gasten die binnenlopen voor wat bites als zij die een volwaardig diner willen.


Bistrotel 't Amsterdammertje ©Buro Toob

Bisque - Groningen
Chef Niels Schievink en de charmante gastvrouw Sabrina Mans laten hun ervaring spreken in hun warm, eerder intiem restaurant. Of het nu de ontvangst is, de mooie wijnassociaties of de fond van de gerechten: hun expertise spreekt voor zich. De less is more aanpak van de Franse keuken steunt op technische kennis en gevoel voor evenwicht. De soufflé met chocolade en hazelnoot is een ware ode aan dit klassieke dessert. Niet te missen! Deze lofzang aan het mooie product, ondersteund door uitbundige sauzen, bekoort. Of wat dacht u van een à la minute getikte Hollandaisesaus, die krokante filets van schol de nodige body bijbrengt, in combinatie met de minerale Vasse Felix Filius wijn uit Australië, met zijn subtiele rooksmaak? Lekker!


Bisque ©Studio Localicious

NOïS - Zwolle
Laura ontvangt u hartelijk en kent de uitstekende wijnkaart tot in de kleinste details. Haar arrangementen zijn absoluut de moeite! Voor verrassing moet u bij chef Vincent zijn. Zoek hier niet naar een menu of kaart, want de gerechten worden enkel mondeling voorgesteld. De chef bedankt voor uw vertrouwen met een originele keuken waarin vlees en vis maar af en toe de hoofdrol spelen. Of hij diverse structuren van knolselderij fijntjes verbindt met frisse zuren en de slimme toevoeging van citroentijm of krokant gebakken buikspek de hoofdrol laat spelen in een Aziatisch geïnspireerd gerecht met een roomsaus van laurier: deze bewerkte keuken heeft schwung. NOÏS, vernoemd naar Noah en Isis, de kinderen van het stel, zet de culinaire opmars van Zwolle nogmaals in de verf.


NOÏS ©Laura van Benthem

Geschreven door Le Guide MICHELIN.

STRRN Magazine - alles over de culiniare top van Nederland

Check onze abonnementen

Reactie plaatsen