Top 1000 van La Liste 2024: De Librije op gedeelde derde plaats.
20 november 2023 

Top 1000 van La Liste 2024: De Librije op gedeelde derde plaats.

Jaarlijks onthult La Liste een ranglijst van de beste 1000 restaurants ter wereld, samengesteld op basis van waarderingen uit verschillende culinaire gidsen, recensies van critici en online beoordelingen van gasten. De Librije deelt deze derde  met andere gerenommeerde restaurants.

La Liste 2024 maakt gebruik van een algoritme dat meer dan 1100 bronnen raadpleegt, beoordeelt en combineert, resulterend in een score tot 100. Zeven restaurants behalen de hoogste score van 99,5 en delen de eerste plaats op de lijst.

Top 10
De top-10, waarin alle restaurants met een score van 95 of hoger zijn opgenomen. Volgens La Liste behoort De Librije tot de zeven beste restaurants ter wereld, samen met onder andere Le Bernardin in New York, L'Enclume in Engeland, Guy Savoy in Parijs en Schwarzwaldstube in Duitsland. Met een score van 98,5 punten bevindt De Librije zich op de derde plaats, waarmee het het hoogst genoteerde restaurant in Nederland is. Deze prestatie is een verbetering ten opzichte van het voorgaande jaar, toen De Librije 98 punten behaalde.

Vier Nederlandse restaurants 
In de top-10 van La Liste 2024, bestaande uit 293 restaurants, zijn in totaal vier Nederlandse restaurants vertegenwoordigd, waaronder Inter Scaldes, Tribeca en Ciel Bleu. La Liste bepaalt deze ranglijst door resultaten van meer dan 1100 bronnen te combineren in een uitgebreide database. Chefs wordt gevraagd naar hun waardering voor verschillende (lokale) gidsen, waarbij elke gids een cijfer krijgt op een schaal van 0 (niet betrouwbaar) tot 10 (zeer betrouwbaar). Online beoordelingen van gasten dragen ook voor tien procent bij aan de uiteindelijke score. La Liste berekent vervolgens de score voor elk restaurant door het gemiddelde te nemen van alle gestandaardiseerde beoordelingsscores, gewogen met de betrouwbaarheidsindex van elke bron.

Bekijk hier de complete lijst.

Vers van de pers!

Bestel hier!

Reactie plaatsen