Deze maand 3 nieuwe toprestaurants in de Michelingids!
25 augustus 2023 

Deze maand 3 nieuwe toprestaurants in de Michelingids!

Ontdek de 3 nieuwe restaurants die de Michelin inspecteurs in Nederland hebben geselecteerd voor augustus.

De inspecteurs van de Michelingids zijn het hele jaar door op pad om naar de beste restaurants te speuren. Wat zou het zonde zijn om hun nieuwste ontdekkingen geheim te houden! Daarom hebben ze beslist hun nieuwste vondsten met u te delen. Worden dan ook Michelinsterren, groene MICHELIN sterren en Bib Gourmand restaurants bekendgemaakt? Dat zou best kunnen! Al zal u de nieuwe onderscheidingen pas tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie ontdekken. Tot dan geven we u elke maand afspraak om de restaurants te ontdekken die aan onze selectie worden toegevoegd.

De nieuwe inschrijvingen zullen worden vermeld op de website van de Michelingids Nederland, net als op onze mobiele applicaties (beschikbaar op iOS en op Android). U herkent ze in een oogopslag dankzij het ‘Nieuw’ symbool.

Puur Sanh - Berg en Dal
Creatief, gedurfd en spannend: de keuken van Puur Sanh boeit. Chef Witte heeft aandacht voor plantaardig en kijkt graag over de grenzen. Zo gaat hij texturen van ananas combineren met een beignet van zoete aardappel, een crème van kokos en kerrie, spicy venkel- en sesamzaadjes en een crème brûlée van aardappel. Gewaagd, maar zeker geslaagd! Deze chef houdt wel van power op het bord, zo getuigt de pittige bloody mary zonder alcohol die een bereiding rond tomaat body geeft. Laat u ook verleiden door een plekje op het terras. De mooie whiskycollectie en leuke wijnen zijn eveneens absoluut de moeite waard, en de gastvrouw heeft steeds leuke non-alcoholische alternatieven. Dat noemen ze nu puur genieten!

Puur Sanh ©Sarah Norris


Le Sable - Veldhoven
De charme van het rustige Zandoerle straalt af op deze oude hoeve. Het decor bundelt authenticiteit en stijlvolle intimiteit, de verwelkoming door de eendjes is bijzonder leuk. Chef Chiel en gastvrouw Laura kunnen ondanks hun jonge leeftijd terugvallen op heel wat ervaring en talent. Het bord weerspiegelt die jeugdige frivoliteit. Alhoewel de basis Frans klassiek is, houdt de chef van bewerking en serveert hij een gerecht graag in verschillende borden. Denk aan lamsvlees dat in sukade wordt geserveerd, naast een stoof van de schouder (met een geweldig intense jus!) en ook nog eens een rosé lamsribstuk. De ambitie van Le Sable is voelbaar en dat maakt het net zo interessant.


Le Sable ©Chantal Arnts

Robuust - Vollenhove
Achter dit gezellige restaurant staan twee broers die je gerust als robuust mag omschrijven: chef Raimon en gastheer Peter Ian. Verwacht uitgesproken smaken op het bord, zoals die beurre blanc met fijne pit die een perfect in de pan gebakken moot kabeljauw de nodige generositeit geeft. Die kwaliteit typeert trouwens zowel de eerder klassieke bereidingen als het creatievere menu. Zo gaat de chef even gezwind varkensvlees in de picture zetten door buikspek krokant te bakken, de huid crispy op het bord te brengen en er ook nog een intense rendangbereiding bij te serveren. Laat u zeker adviseren door de gastheer wat bieren betreft, zijn (voornamelijk Nederlands) aanbod en kennis zullen u niet ontgoochelen!

©Robuust


- Geschreven door Le Guide MICHELIN
- Hoofdfoto ©Odille

STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland.Check ons welkomstcadeau!

Reactie plaatsen