Feest bij sterrenrestaurant Monarh* in Tilburg.
02 september 2023 

Feest bij sterrenrestaurant Monarh* in Tilburg.

De inkt van de handtekening is nog nat: Paul en Ralph Kappé zijn nu definitief eigenaar geworden van restaurant Monarh*.
De burgemeester van Tilburg Theo Weterings wilde onlangs nog de vergunning van Monarh intrekken vanwege een Bibob-onderzoek naar voormalig eigenaar Danny Kovacevic. De rechter stak hier een stokje voor en nam het de gemeente Tilburg zeer kwalijk dat het restaurant en haar medewerkers al ruim drie jaar in onzekerheid verkeerde.

Afgelopen donderdag maakte het met het zetten van hun handtekeningen een einde aan deze vervelende periode. Paul en Ralph Kappé zijn nu volledig eigenaar van Monarh, hiermee behoudt ook de stad Tilburg haar enige restaurant met een Michelinster. ‘Het was al jaren de bedoeling om ooit het restaurant over te nemen, we zijn super blij dat het nu is gelukt’, aldus Paul. ‘Het voelde al heel lang dat het onze eigen zaak was in de bijna tien jaar dat we bezig zijn. We hopen met dit positief nieuws dat onze zaak weer snel vol zit. We sluiten dit hoofdstuk af en kijken vanaf nu alleen nog maar vooruit.’

Over Monarh
Restaurant Monarh bevindt zich in een ruim 125 jaar oud klooster van de missionarissen van ‘Het Heilige Hart’, in de Tilburgse volksmond ook wel ‘Rooi Harten’ genoemd. Het restaurant is in 2019 bekroond met een Michelinster. Restaurant Monarh is hiermee het eerste restaurant ooit in Tilburg met een Michelinster.


www.monarh.nl
Bredaseweg 204-08 
5038 NK Tilburg
Telefoon: 013 536 5805

Monarh neemt u mee naar de gewelfde ruimte van een ruim 125 jaar oud klooster. Subtiele luxe en cosy meubilair creëren een fijne ambiance. In dit restaurant heeft men oog voor esthetiek. De spectaculaire borden zijn er het mooiste bewijs van. Paul Kappé is zeer minutieus en gedetailleerd. Hij is begaafd in het opmaken van borden. Schoonheid wordt hier gekoppeld aan intense smaken. De moderne keuken van chef Kappé heeft fond. Daarvoor valt hij gerust terug op traditionele bereidingen, zoals vis pekelen. De talentvolle chef creëert opwinding door allerlei bewerkingen te combineren. Roken, lakken, frisse gelletjes; noem maar op. Het is allemaal zeer bewerkt en geraffineerd. Smaakindrukken als frisheid en vettigheid leven hier in harmonie. Monarh is fascinerend.
- Michelingids 2023

STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland.


Ons welkomstcadeau!

Reactie plaatsen