Sterrenrestaurant Ratatouille Food & Wine* bestaat 10 jaar.
04 september 2023 

Sterrenrestaurant Ratatouille Food & Wine* bestaat 10 jaar.

Het succesvolle Haarlemse sterrenrestaurant van chefkok Jozua Jaring opende  in 2013 haar deuren aan de Lange Veerstraat. In 2015 verhuisde het restaurant naar de huidige locatie aan het Spaarne 96 waar ze in hetzelfde jaar haar eerste Michelinster mocht ontvangen.

‘Toen Ratatouille in 2013 voor het eerst haar deuren opende in de Lange Veerstraat, wisten we dat we iets bijzonders hadden gecreëerd’, vertelt Jozua. “ We hadden toen niet kunnen dromen dat we hier nu, tien jaar later, zouden staan. De toekenning van een Michelinster in 2015 en met 16,5 punten in Gault&Millau is voor ons een waardevolle erkenning voor het hele team, dat met passie en hard werken continu streeft naar excellentie. 

Onze droom is werkelijkheid geworden.

We zijn er trots op dat we met Ratatouille Food & Wine niet alleen de harten van onze gasten hebben veroverd, maar ook ben ik dankbaar voor alle vakbladen die ons in het zonnetje hebben gezet. Dat heeft ons gemotiveerd om te sterven naar het allerbeste. Maar wat we vooral niet moeten vergeten is dat dit succes niet alleen komt door mooie resultaten in de culinaire lijstjes maar vooral door de glimlach van onze gasten.

Vandaag kijken we terug op de afgelopen 10 jaar, maar we kijken vol verwachting uit naar de de toekomst waarin we nog verder zullen bouwen aan onvergetelijke gastronomische ervaringen voor onze gasten. Onze droom is werkelijkheid geworden.’

Het advies van de Michelingids
Bij Jozua Jaring is niet alles wat het lijkt. Hij besteedt veel aandacht aan het minutieus dresseren van zijn borden en verbaast graag met kleuren en vormen. Het wauw-effect is hier nooit ver weg. Dat geldt des te meer voor uw degustatie, want chef Jaring geeft klassieke smaken een eigen, boeiende invulling. Groenten in ijs bereiden, spelen met Aziatische citrustonen of een gerecht afmaken met een klassieke en diep smakende groentejus. Dergelijke ingevingen brengen de topproducten van deze chef tot een hoger niveau. Denk aan zeebaars met een geweldig krokant korstje dat opgehemeld wordt door een sauce vin jaune, kaviaar en scheermesjes. Deze chef weet perfect hoe je vis en zeevruchten aanpakt. Zijn vegetarische gerechten bewijzen dan weer dat zijn keuken niet aan kracht inboet als hij out of the box denkt. De inkleding van dit karaktervolle pand is al even smaakvol. Ietwat bruut, lichtjes eclectisch maar vooral lekker trendy. En dat met de open keuken als kloppend hart. Of wat dacht u van het gezellige terras aan het water (vermeld het bij reservatie)? Wauw!
Michelin 2023

Over het pand
Spaarne 96 is een rijksmonument, in 1612 gebouwd als pakhuis 
 ́t Wapen van Gelderland. Later in de 17e eeuw is het in gebruik bij brouwerij en mouterij “De twee climmende leeuwen” en rond 1900 is wijnkoperij M.J. Roozekrans hier gevestigd. Vanaf de jaren vijftig monteerde garage Zwart hier Michelinbanden waarna het pand na een grondige restauratie in 2000 de huidige bestemming van het restaurant heeft gekregen. Een prachtige locatie met een rijke geschiedenis waaraan Ratatouille Food & Wine sinds 1 september 2015 een nieuw hoofdstuk toevoegt. 

Klik HIER voor meer informatie of reserveren.


STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland.Ons welkomstcadeau!


Reactie plaatsen