Meesterkok Chris Naylor gaat aan de slag als Culinary Director Noord-Europa voor Minor Hotels. Na 18 jaar draagt hij zijn taken als Executive Chef van Restaurant Vermeer over aan de nieuwe chef Tjaco van Eijken.
Restaurant Vermeer, dat positie 28 veroverde in de afgelopen editie van Lekker, is gevestigd in NH Collection Amsterdam Barbizon Palace dat onderdeel uitmaakt van Minor Hotels. In zijn nieuwe rol blijft Naylor op afstand betrokken bij Vermeer. Tjaco van Eijken krijgt vanaf 1 april de dagelijkse leiding over het restaurant.
'Het is tijd om het stokje over te dragen aan iemand die Restaurant Vermeer kan voorzien van frisse energie', zegt Chris Naylor. 'Ik heb in het verleden samengewerkt met Tjaco en ik ben blij dat hij Vermeer gaat leiden.' De Brits-Nederlandse chef Chris Naylor startte in 2005 bij Restaurant Vermeer. Daarvoor kookte hij bij Le Cirque, Vossius en La Rive. Het vak heeft hij geleerd bij de Franse restaurateur Albert Roux, voor wie hij kookte in Londen, New York en hotel The Grand in Amsterdam. Bij Vermeer ontwikkelde Naylor een eigen kookstijl, waarbij hij groenten in een hoofdrol plaatste, iets wat inmiddels veel navolging heeft gekregen. In zijn nieuwe rol zal hij zijn rijke ervaring inzetten om de horecaconcepten van Minor Hotels in Noord-Europa naar een hoger niveau te tillen.