Nieuwe Head Sommelier voor restaurant The White Room*
22 augustus 2023 

Nieuwe Head Sommelier voor restaurant The White Room*

The White Room in Amsterdam verwelkomt de Portugese Frederico Vaultier Parain de Figueiredo als Head Sommelier.

Het met een Michelinster bekroonde fine-dining restaurant The White Room*, gevestigd in Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam, verwelkomt met trots de Portugese Frederico Vaultier Parain de Figueiredo als Head Sommelier. In deze rol gaat Frederico nauw samenwerken met Maītre Bram Hommes en Chef de Cuisine Tristan de Boer om gasten te verrassen met een unieke samengestelde wijnkaart en bijzondere wijn-spijs combinaties.

De Portugese Frederico heeft Franse roots en is opgegroeid in een reislustige familie, hij kan dan ook zeggen dat de passie voor reizen en gastvrijheid door zijn bloed stroomt. Dit sluit naadloos aan op de visie van Anantara dat zich onderscheidt als een luxe hospitality merk voor moderne reizigers, die hen door middel van persoonlijke ervaringen in contact brengt met authentieke plaatsen, mensen en verhalen en oprechte gastvrijheid biedt op de meest enerverende bestemmingen ter wereld.

In de afgelopen jaren heeft Frederico internationale ervaring opgedaan in verschillende hoogstaande restaurants en hotels waaronder de De Librije in Zwolle***, restaurant Eleven* in Lissabon en Four Seasons Hotel Ritz in Lissabon. De nieuwe Head Sommelier kijkt ernaar uit om zijn grootste passie en universele kennis over de wijnen en het vakmanschap te delen met het team van The White Room* en haar gasten.

Tijdens mijn vele reizen heb ik een diepe waardering voor wijn opgebouwd. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan als Head Sommelier bij het iconische restaurant The White Room en om de culinaire ervaring van elke gast te verrijken met elegante wijnen.’ -  Aldus Frederico

Naast zijn werk voor Restaurant The White Room* zal Frederico ook benoemd worden tot dé wijn-expert van Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam en is dan ook verantwoordelijk voor de selectie wijnen van Grand Café Krasnapolsky en Bar The Tailor.

Heropening
Na een zomersluiting van 3 weken opent The White Room* haar deuren weer voor gasten op woensdag 23 augustus. Het 7-gangen menu, bestaande uit twee opties: Gold of Green, is aangevuld met nieuwe innoverende en elegante gerechten bereid met lokale producten, geïnspireerd op invloeden vanuit de hele wereld.

Restaurant The White Room* is geopend van woensdag tot en met zaterdag voor diner en op zaterdag kunnen gasten er ook terecht voor een lunch. Het restaurant serveert een 7-gangen Gold menu voor €149 per persoon of Green menu voor €145 per persoon. Een bijpassend wijnarrangement wordt geserveerd vanaf €99 per persoon.

Voor meer informatie over Restaurant The White Room* en voor het reserveren van een tafel ga naar https://www.restaurantthewhiteroom.com  of neem contact op met het restaurant: 0031-20-554 9454 /  info@restaurantthewhiteroom.com 

STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland.

Reactie plaatsen