Sommelier Wouter Denessen maakt overstap van restaurant Flore** naar Anfors Imperial
04 juli 2023 

Sommelier Wouter Denessen maakt overstap van restaurant Flore** naar Anfors Imperial

Wouter Denessen, maître van restaurant Flore** en hoofdsommelier van Hotel De L'Europe in Amsterdam, verlaat de horeca en stapt over naar de wijnhandel. Per 1 juli 2023 heeft hij een salesfunctie bij Anfors Imperial.

Na een glanzende carrière in de gastvrijheidssector wilde Denessen terugkeren naar zijn grootste liefde: die voor wijn. Bij Anfors Imperial gaat hij een salesfunctie vervullen.

Wouter Denessen begon ooit tijdens zijn opleiding tot horeca-manager als stagiair bij restaurant De Librije, werd later teruggevraagd en klom daar op tot hoofdsommelier. Vervolgens werkte hij voor verschillende sterrenrestaurants, onder meer als restaurantmanager en maître-sommelier van restaurant Spetters. Restaurant Flore, dat hij met chef-kok Bas van Kranen opbouwde, verwierf in korte tijd twee Michelinsterren en een groene ster. Dit vormde een geweldig hoogtepunt in zijn carrière tot nu toe.

Nieuwe fase
Voor Wouter begint er een nieuwe fase in zijn leven: hij gaat trouwen en wordt bovendien vader. Mede daarom zocht hij naar een nieuwe samenwerking op hetzelfde niveau, waar alles om wijn zou draaien. ‘Ik benaderde Anfors Imperial, want als je kijkt naar het portfolio en werkwijze is dit voor mij de importeur waar ik graag voor wilde werken’, aldus Wouter. ‘De klik met Anfors was er meteen. Ik ken eigenaar Hans Bijvoets ook al sinds 2010.’ Wouter gaat de sales doen voor Amsterdam en omgeving, en een deel van Noord-Holland. ‘Ik heb deze overstap gemaakt uit liefde voor de wijn, waar ik nu 100% voor kies.’

Hans Bijvoets, oprichter van Anfors Imperial, is erg blij met de komst van Wouter. ‘De samenwerking met Wouter heb ik altijd als zeer prettig en professioneel ervaren. We hebben elkaar altijd gevolgd en ik koester mooie herinneringen aan proeverijen bij onder andere De Librije, Spetters en Flore.’

STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland.

Reactie plaatsen