Nieuwe (mede-) eigenaren De Librije***
05 juli 2023 

Nieuwe (mede-) eigenaren De Librije***

Head-chef Nelson Tanate en de kinderen van Jonnie en Thérèse Boer worden mede-eigenaar.
Afgelopen zondag was het feest in Zwolle, Jonnie en Thérèse Boer vierden het dertigjarig jarige jubileum van hun restaurant De Librije met een feest voor ruim vijfhonderd genodigden op het Spinhuisplein in Zwolle.

Foto's: Vera Keizers

Tijdens de festiviteiten rondom het dertigjarig jubileum van De Librije werd bekendgemaakt dat Jimmie en Isabelle Boer én Nelson Tanate een aandeel in het bedrijf hebben gekocht. Ieder van hen kreeg daarbij een symbolische sleutel overhandigd. 'Zij hebben zich in de schulden gestoken, wij kochten een dikke vette boot op Bonaire', zei Thérèse Boer gekscherend. Op wat voor bedrag het imperium van de familie Boer wordt gewaardeerd, is overigens onduidelijk.

Librije 3.0 

Jonnie en Thérèse Boer doen voorlopig nog geen stap terug. 'Ze zijn voorlopig nog niet van ons af', vertelde Thérèse Boer aan de aanwezigen. ‘We gaan ze de komende jaren meenemen in onze wereld en. We gaan ze klaarstomen en opleiden voor een Librije 3.0. We zijn heel blij dat ons familiebedrijf voor de toekomst geborgd is.’
Jimmie Boer is de beoogde toekomstige chef-kok van De Librije, terwijl Isabelle Boer wordt opgeleid tot gastvrouw. Nelson Tanate werkt al meer dan twaalf voor De Librije en is momenteel de head-chef van De Librije, Brass Boer Thuis, Bar Senang en Brasserie Janssen.


STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland.
Check onze abonnementen of bestel losReactie plaatsen