Euro-Toques Nederland Jaarevent 2023 groot succes.
24 juni 2023 

Euro-Toques Nederland Jaarevent 2023 groot succes.

Maandag 12 juni heeft het jaarlijkse Euro-Toques Nederland Jaarevent plaatsgevonden. Dit keer was het Pillows Luxury Boutique Hotel aan de IJssel te Deventer het toneel voor dit feestelijke evenement. 

Eigenaren, chefs en leden van de zwarte brigade waren vanaf 12.00 uur welkom voor een ongedwongen samenzijn onder het genot van een smakelijke lunch met collega’s. De daaropvolgende Algemene Leden Vergadering werd druk bezocht. De voordracht door het bestuur van chefs Jozua Jaring van Ratatouille Food & Wine Haarlem en Hans van Triest van Kasteel Kerckebosch Zeist  als nieuwe bestuursleden is door de aanwezige leden unaniem goedgekeurd. Afscheidnemende secretaris Rob Franken werd benoemd tot erelid Euro-Toques Nederland vanwege zijn ruim 20 jaar lidmaatschap waarvan de meeste tijd in de vorm van bestuurslid en later als secretaris van de Vereniging. Ook zijn vrouw Conny werd in de bloemetjes gezet voor haar aandeel tijdens activiteiten en het runnen van de boekhouding. Notulen, statutenwijziging, financiën en beleidsplan 2023 werden gepresenteerd en unaniem goedgekeurd. 

Inauguratie 20 nieuwe leden.
Na het officiële deel was het tijd om te feesten. Gastheer Pillows Luxury Boutique Hotel aan de IJssel met general manager Miranda Bouwmeester, restaurant manager Tim van Hengel en chef-kok Wouter van Leeuwen werden op gebruikelijke feestelijke wijze door Grand Commandeur Daam Scharloo gesabreerd en officieel benoemd tot ridders van de Confrérie du Sabre D’Or. Voordat de champagne rijkelijk geschonken werd was het de beurt aan maar liefst 20 nieuwe chefs bedrijfsleden van Euro-Toques. Zij kregen allen een Euro-Toques buis uitgereikt door Nieke Stein van Le Nouveau Chef, officieel partner van Euro-Toques . Tevens overhandigde Fred ten Kroode van Valderrama een mooie geschenkdoos met olijfolie aan de nieuwe leden. Dan klonk een uitbundig “Santé, Bonheur, Champagne”. Onder genot van een mooi glas Champagne werd de jaarlijkse groepsfoto van de chefs gemaakt . Dit jaar op het  statige bordes van IJssel Hotel & Restaurant Deventer.

Euro-Toques Partnermarkt.
De zonovergoten Partnermarkt was de ideale omgeving voor partners en leden om onder het genot van een hapje en een drankje kennis te maken met de Euro-Toques waardige producten die gepresenteerd werden. Zowel leden als partners onderschrijven de ETN kernwaarden: ambacht, kwaliteit,  (H)eerlijke producten, de seizoenen volgend en liefst van heel dichtbij, duurzaam handelen. Bestaande contacten werden zo opgefrist, nieuwe contacten werden gelegd.

6 Gangen Walking Dinner door IJssel Restaurant
Chef Wouter van Leeuwen en zijn brigade hebben met het aangeboden zes gangen walking dinner voor maar liefst 200 gasten een uitstekende prestatie geleverd. Met ingrediënten van de Euro-Toques Partners hebben zij smaakvolle, mooi gedresseerde gerechten bereid in een soepel lopend tempo. Een grote pluim voor chef Wouter is dan ook zeker op zijn plaats. Ook Hans Bijvoets, nieuwe ETN Partner met Anfors Imperial Wijnimport, heeft een bijzondere prestatie geleverd met het schenken van bijpassende wijnen bij alle gangen. Al met al werd hiermee het diner een memorabel succes.

Nominaties
Tijdens het diner werd chef Dennis Willems van Restaurant Morille gehuldigd vanwege het behalen van de Michelin Groene Ster. Als winnaar van de Cookware Company Restaurantprijs 2022 was aan hem de eer de genomineerden bekend te maken voor deze wedstrijd tijdens Gastvrij Rotterdam 19 september a.s. Dit zijn:  Jouke Piet Drijfhout Landgoed De Slotplaats Bakkeveen, David van de Gevel Ingenhousz Breda, Sander de Vette Hotel Restaurant De Mandemaaker Bunschoten Spakenburg, Frank Streefland Restaurant De Nieuwe Polderkeuken en Gijs Geerts Landgoed Huize Bergen. Ook werden de genomineerden bekend gemaakt voor de prestigieuze wedstrijd ETN PALUX Innovation Award 2023: een nieuwe wedstrijd voor de jonge veelbelovende talenten van de Vereniging 11 oktober tijdens de Folie Culinaire MECC Maastricht. Dit zijn: Torben Bouterse Restaurant 1397 Bergen op Zoom, Björn de Waal Restaurant Het Arsenaal 1309 Doesburg, Jan Perée Restaurant Kruidt Lichtenvoorde, Salvatore Randazzo Restaurant Il Gattopardo Rotterdam, Wouter van Leeuwen IJssel Restaurant en Niek Bezuijen Landgoed Hotel Restaurant Groot Warnsborn Arnhem.

Afterparty
Een zonovergoten dag, uitstekend georganiseerd en tot in de puntjes verzorgd met alleen maar blije gezichten. De afterparty duurde dan ook tot in de late uurtjes. ‘Op naar het volgende Euro-Toques evenement’, aldus Yolande Vesters, voorzitter Euro-Toques Nederland.

STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland.

Bekijk hier de inhoud

Reactie plaatsen