Laatste avondmaal bij restaurant Eden*
26 juni 2023 

Laatste avondmaal bij restaurant Eden*

Mede-eigenaar Robin Groos neemt afscheid van het sterrenrestaurant in Valkenswaard.

Restaurant Eden in Valkenswaard neemt met een lunch en een diner afscheid van Robin Groos, die recent bekendmaakte te stoppen als eigenaar van de met een Michelinster bekroonde eetgelegenheid. Zondag 30 juli serveert hij wijnen die passen bij zijn stijl bij de gerechten van chef en eigenaar Herman Cooijmans.

Robin Groos maakte eerder dit jaar bekend per 1 maart te stoppen als eigenaar van Eden, het restaurant dat hij in januari 2019 opende met chef-kok Herman Cooijmans. De twee waren al snel succesvol: minder dan een jaar na de start beoordeelde Michelin de eetgelegenheid met een ster. Inmiddels staat Eden ook op positie 67 in de Lekker Top 100 en heeft het 15 punten Gault&Millau.

Herman Cooijmans alleen verder
‘Helaas gaat Robin ons verlaten’, zo laat Cooijmans weten, die alleen verdergaat met het restaurant. ‘Afgelopen maanden heeft hij met de nieuwe sommelier Paul van de Schoor hard gewerkt om de Eden-spirit in leven te houden. Om hem een knallend afscheid te geven, mag Robin nog één keer losgaan op een fantastisch wijnarrangement. Daarbij krijgen al zijn favoriete wijnen en wijnpartners een plek.’

Het eenmalige arrangement is zondag 30 juli beschikbaar als lunch en diner, en speciaal gevuld met allerlei exclusieve wijnen. Cooijmans: ‘Daarmee laat Robin nog één keer zien wat nu echt zijn stijl is. Uiteraard blijven wij dezelfde koers varen, maar met vers bloed komt een verse werkwijze.’ Cooijmans en Groos serveren een menu van vijf gangen inclusief bijpassende wijnen. De prijs per couvert bedraagt 150 euro all-in.

Robin Groos
Groos vervulde de rol van gastheer en sommelier en kiest voor een andere toekomst. ‘We gaan gelukkig als vrienden uit elkaar, maar ik heb de afgelopen jaren ontdekt dat mijn ambities elders liggen. Ik kon onvoldoende genieten van al onze successen, terwijl dat wel zo zou moeten zijn. Herman en ik hebben goede gesprekken gevoerd en samen hebben we geconcludeerd dat het voor beiden beter is om onze eigen weg te gaan. Ik ben heel blij met zijn houding.’

Over restaurant Eden
Restaurant Eden opende de deuren in april 2019. De naam is afgeleid van Garden of Eden of Hof van Eden, dat staat voor weelderigheid en een luxueus leven. Herman Cooijmans en Robin Groos gingen samen van start, nadat ze werkten voor diverse toprestaurants.

Zo stond Cooijmans in de keuken van Juliana in Valkenburg toen Michelin het restaurant een Bib Gourmand toekende, werkten ze beiden voor Hostellerie Vangalen in Heeze en was Groos laatste werkgever Sabero in Roermond.

In Valkenswaard behaalden ze binnen een jaar een Michelinster. In de meest recente editie van de Lekker Top 100 staat Eden op positie 67 en Gault&Millau beloonde het restaurant met 15 punten.

Eden is van woensdag tot en met zondag geopend voor diner en serveert lunch op zondag. Voor meer informatie: www.restaurant-eden.nl

STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland.

Bekijk hier de inhoud van deze editie!

Reactie plaatsen