Vijfde Gastrobar van topchef Ron Blaauw opent aan de kust.
01 augustus 2023 

Vijfde Gastrobar van topchef Ron Blaauw opent aan de kust.

Vanaf 1 september strijkt het Ron Gastrobarconcept van sterrenchef Ron Blaauw neer in Bloemendaal onder de naam ‘Ron Gastrobar Bij de C’.

Het is exact 10 jaar geleden dat Ron Blaauw dit concept voor het eerst in Amsterdam heeft gelanceerd. Kenmerkend is het menu met makkelijk te delen gerechten, gecombineerd met een paar specials zoals bijvoorbeeld een ribstuk van de barbecue of een verse vis voor twee. Toen chef Blaauw deze locatie voor het eerst bezocht, voelde hij meteen dat dit een nieuwe plek voor een Ron Gastrobar moest zijn. Het is tevens voor het eerst dat de eigenaren werkzaam blijven en samen met Ron hun restaurant omtoveren tot dit reeds bestaande concept. Het restaurant zal de naam ‘Ron Gastrobar Bij de C’ krijgen en plek bieden voor 120 personen.

In 1999 opende Ron voor het eerst zijn eigen restaurant in Ouderkerk aan de Amstel. In 2013 leverde Ron zijn twee Michelinsterren in om deze geheel nieuwe manier van uit eten gaan (dat volgens Blaauw altijd een feestje moet zijn, voor iedereen) in de Nederlandse horecawereld neer te zetten. Geen schuimpjes of minuscule gelletjes, maar gewoon echt goed eten. In 2014, één jaar na de opening van Ron Gastrobar, werd hij overigens opnieuw bekroond met een Michelinster.

Down-to-earth 
Uitbaters Koen van den Hurk en Julius van Zelderen worden mede-eigenaar en zullen zelf werkzaam blijven in het restaurant, dat verder volledig omgetoverd zal worden tot ‘Ron Gastrobar Bij de C’. “De expertise van Koen en Julius blijft het nieuwe concept kracht bijzetten. Dat uit eten gaan een feestje moet zijn, daar geloven Koen en Julius net zo sterk in als ik. Ik kan niet wachten om hier het gastrobarzaadje te planten. Het restaurant is trouwens extra bijzonder door de evenementenlocatie midden in de duinen, mét ruime parkeergelegenheid. Dit gaat dus écht een feestje worden”. Aldus Ron Blaauw. Koen van den Hurk vertelt enthousiast verder. “Ik heb voor veel grote namen gewerkt en om nu Ron Blaauw aan dat rijtje toe te voegen, da’s wel echt een eer! De zaak swingt al, maar doordat we er nu een Ron Gastrobar van gaan maken, wordt het pas echt feest. Op zomerse dagen op het fraaie terras, midden in de duinen en op de knussere dagen natuurlijk binnen. We hebben er echt veel zin in.” Daar is mede-eigenaar Julius van Zelderen het volledig mee eens. “We zijn lekker down-to-earth en passen daarom eigenlijk precies in het Ron Gastrobarplaatje. Ik heb veel zin om onze reis voort te zetten, inclusief de nieuwe koers van Ron en onze vaste én toekomstige gasten die meevaren.” 

Ron’s restaurants
De restaurants van Ron Gastrobar zijn te vinden aan de Sophialaan in Amsterdam (Ron Gastrobar, 1 Michelinster) en Ron Gastrobar Oriental aan de Kerkstraat in Amsterdam. Daarnaast vind je Ron Gastrobar Indonesia in Ouderkerk aan de Amstel en in Laren. In die laatste stad opende hij in 2020 zijn eerste softijs-concept, Ron Gastrobar Supersoft. Ron Gastrobar Streetfood is te vinden op de 5 locaties van Mooie Boules (jeu de boules in combinatie met food & drinks). Ook runt Ron met zijn team een opleidingscentrum en workshoplocatie genaamd Ron Blaauw Central Station, in Diemen (waar hij tevens kantoor houdt). Op deze plek worden ook (sinds de thuisblijfperiode tijdens Corona) Ron Gastrobar At Home boxen gemaakt en verzonden naar mensen thuis. Met dit concept bezorgt hij wekelijks tot wel 1000 boxen door heel Nederland. Wederom om lekker eten laagdrempelig te maken voor een grote doelgroep. In 2013 begon Ron Gastrobar met 18 mensen in dienst. Op dit moment biedt Ron Gastrobar Groep voor 240 mensen werkgelegenheid. In oktober komt het boek ’10 jaar Ron Gastrobar’ uit.

STRRN Magazine - Alles over de culiniare top van Nederland.

Check ons welkomstcadeau!

Reactie plaatsen