STERRENCHEF RON BLAAUW VIERT 10 JAAR RON GASTROBAR MET JUBILEUMBOEK
07 november 2023 

STERRENCHEF RON BLAAUW VIERT 10 JAAR RON GASTROBAR MET JUBILEUMBOEK

Onlangs presenteerde sterrenchef Ron Blaauw met zijn team van Ron Gastrobar Groep het jubileumboek dat 10 jaar Ron Gastrobar markeert. Een boek, boordevol recepten die je smaakpapillen doen juichen, foto's die je doen watertanden, inspirerende verhalen, en reportages die je bij de keel grijpen. Uit eten gaan moet volgens Ron Blaauw een feestje zijn, ongedwongen maar wel culinair genieten. Dit werd tijdens een perslunch in de FEBO-keuken gevierd.

Het jubileumboek neemt je mee in de wereld van Ron Blaauw door de ogen van de mensen met wie hij Ron Gastrobar tot een succes heeft gemaakt. Het boek bevat meer dan 300 pagina’s met 70 verhalen en anekdotes van bekende Nederlanders, collega-chefs, vrienden, familie en leveranciers met wie Ron al jaren samenwerkt. Zij geven een inzicht in de man achter Ron Gastrobar, als vader, coach, ondernemer, topchef en vriend. Bekenden als Julius Jaspers, Sjaak Zwart, Quinty Trustfull en Johnny de Mol, en natuurlijk Ron zelf zijn schitterend vastgelegd door gerenommeerde fotografen als Maarten Corbijn, Friso Kooijman en Valentina Vos. QR-codes leiden naar filmpjes en een playlist samengesteld door Gerard Ekdom. Het boek bevat ook 30 toprecepten van Ron Gastrobar, met signature dishes, zoals ‘Bloemkool in bruine boter met Pierre Robert’.

Lunch met sterrensnacks
In de keuken van FEBO in Amsterdam-Noord presenteerde Ron Blaauw het jubileumboek tijdens een lunch. Gasten die de keuken ingingen, volgden strikte hygiëneprotocollen van de HACCP-voedselveiligheidseisen – inclusief het dragen van beschermende kleding.

Tijdens de lunch verraste Ron Gastrobar de gasten met sterrensnacks, door Ron Gastrobars topchefs speciaal gecreëerd, waaronder kaassoufflé met zwarte truffel, kalfskroket met niertjes en zwezerik en een ‘redefined meat’ burger.

Ontstaan en ontwikkeling van Ron Gastrobar
In 2013 besloot Ron Blaauw het roer rigoureus om te gooien: “Ik wil een meer ongedwongen sfeer en ik wil dat het bruist!”. Ondanks het grote succes van Ron Blaauws restaurant Sophia met twee Michelinsterren, heeft Ron zijn gevoel gevolgd en is hij overgestapt naar het huidige Ron Gastrobar-concept: €15 gerechtjes, muziek, verschillende menukaarten, cocktails en toegankelijk. Maar alles van hoge kwaliteit! De gedurfde beslissing werd al kort na de opening beloond met een Michelinster, volgens Ron “De mooiste ster die ik ooit heb gehad!”. Dit betekende dan ook de omdraai van Nederlandse gastronomie.

Inmiddels omvat Ron Gastrobar-groep een reeks restaurants, een succesvolle rijsttafel-bezorgservice, ontstaan tijdens de corona periode, een ijssalon en kookworkshops en blijft Ron nieuwe ideeën en plannen ontwikkelen. Dat zit in zijn bloed.

STRRN Magazine - Alles over de culinaire top van Nederland.

Bekijk hier onze abonnementen

Reactie plaatsen